Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

A.B. [ Klix.ba ]

24. 02. 2024. 21:14 >> 21:19
Čitaj mi:

PRIRODNI ANTIBIOTIK

Bijeli luk i med u službi zdravlja

Bijeli luk i med se smatraju prirodnim antibioticima. Ove dvije namirnice u kombinaciji čine odličan prirodni lijek u borbi protiv stanja poput prehlade, gripa i drugih bolesti.

Jedinjenja sumpora u bijelom luku i hranljive materije u medu djeluju antikoagulantno i tonizirajući vene, sprečavajući trombozu i proširene vene.

Alicin u bijelom luku detoksikuje krv, uklanja višak holesterola i reguliše trigliceride.

Najbolja stvar je što ovu mešavinu možete spakovati i čuvati duže vrijeme tako da vam uvijek bude pri ruci.

Preporučuje se da ovo isprobate sedam dana zaredom da biste doživjeli nevjerovatne rezultate.

Organski ili sirovi med je prepun antioksidansa, enzima i minerala, uključujući gvožđe, cink, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i selen. Takođe je pun vitamina B6, tiamina, riboflavina i niacina.

Organski med je takođe odličan za varenje. Vitamini i minerali prisutni u medu pomažu u snižavanju nivoa holesterola i odličan su izvor energije za tijelo i um.

Bijeli luk je malo kalorija, ali je veoma bogat hranljivim materijama. Sadrži mangan, vitamin B6, selen i vlakna. To je prirodni pojačivač imunog sistema koji pomaže u borbi protiv infekcija.

Da biste izvukli najveću korist od bijelog luka, uvijek ga treba koristiti sirovog, pošto se kuvanjem smanjuju njegova hranljiva svojstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније