Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

16. 07. 2019. 23:40 >> 23:38

U GRČKOJ ZABRINUTI

Dvije osobe zaražene virusom Zapadnog Nila

Atinska medicinska asocijacija (ISA) izrazila je zabrinutost nakon što je Nacionalna organizacija za javno zdravlje prošlog petka potvrdila da su do sada dvije osobe zaražene virusom Zapadnog Nila u regionu Katerini i Ksanti u sjevernoj Grčkoj.

ISA je u ponedjeljak saopštila da zabrinutost proizilazi iz činjenice da je grčka država posljednjih godina "kriminalno nemarna" i da nije preduzela potrebne mjere predostrožnosti, javlja grčki Katimerini.

"Kao rezultat toga, virus se sada uspostavio u našoj zemlji", navodi ISA.

U 2018. godini prijavljeno je 316 infekcija, od kojih su 50 bile smrtonosne. Simptomi virusa uključuju groznicu, glavobolju, bolove u tijelu, osip na koži i natečene limfne čvorove. Virus se na ljude prenosi preko komaraca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније