Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 11. 2015. 23:00 >> 23:38

PREOSTALI UČESNICI

Švedska i Ukrajina na EURO 2016.

Fudbalske selekcije Švedske i Ukrajine preostala su dva učesnika Evropskog prvenstva 2016. u Francuskoj.

U revanš mečevima baraža za EURO 2016, koji su se igrali večeras, Švedska i Ukrajina su uspjeli da izbore plasman na EURO 2016.

Selekcija Danske je večeras u Kopenhagenu igrala neriješeno s reprezentacijom Švedske 2:2. Švedska je u prvom susretu u Solni pobijedila rezultatom 2:1.

Sav posao je završio Zlatan Ibrahimović koji se u 19. minutu sjajno snašao poslije kornera i postigao je izuzetno važan gol za svoju ekipu.

U nastavku utakmice Šveđani su se opredjelili za odbranu svog gola i nijesu prepustili domaćinu veliki broj prilika. Najbolju šansu u 72. minutu je imao Eriksen koji je uhvatio sjajan volej, ali je izblokiran i do kraja je ostalo 1:0 za Šveđane.

Dvomeč je definitivno odlučen 13 minuta prije kraja, a gol za goste ponovo je postigao sjajni napadač Pari Sen Žermena preciznim udarcem sa oko 20 metara. Do kraja utakmice Danska je uspjela da čak i izjednači, ali prekasno.

Poulsen je devet minuta prije kraja pogodio za 2:1, a konačan rezultat u prvom minutu nadoknade postavio je Vestergard.

Fudbalska reprezentacija Slovenije je u Mariboru igrala neriješeno 1:1 protiv selekcije Ukrajine. Ovim rezultatom Ukrajinci su izborili plasman na EURO, jer su u prvom meču u Lvivu slavili sa 2:0.

Slovenci su odlično krenuli, pošto je već u 11. minutu Boštjan Cesar poslije asistencije Milivoja Novakovića postigao vodeći gol.

Ipak, u nastavku domaćin nije uspio da zatrese mrežu, to je u potpunosti odgovaralo gostima koji su uspjeli da se odbrane i ostvare drugi uzastopni plasman na šampionat Evrope. U posljednjim trenucima utakmice prolaz Ukrajini obezbjedio je Jarmolenko.

Plasman na EURO 2016 preko utakmica baraža ranije su izborile reprezentacije Mađarske i Irske. Mađari su u dva meča dodatnih kvalifikacija bili bolji od Norvežana, dok su Irci bili bolji od Bosne i Hercegovine.

Osim Mađarske i Irske, plasman na EURO kroz kvaliifikacije su izborile selekcije Islanda, Češke, Belgije, Velsa, Španije, Slovačke, Njemačke, Poljske, Engleske, Švicarske, Sjeverne Irske, Rumunije, Austrije, Rusije, Italije, Portugala, Hrvatske, Albanije i Turske, dok je Francuska domaćin.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније