Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

05. 05. 2013. 19:24 >> 19:24

PREMIJER LIGA

Mata srušio šampiona

Motiv Čelsija i klasa Huana Mate prevagnuli su u derbiju na "Old Trafordu", gdje su "plavci" pobijedili Mančester sa 1:0 i ostvarili veoma bitnu pobjedu u borbi za treće mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Meč je žestoko počeo, a do prve prilike stigao je tim iz Londona. Poslije centaršuta Mate, Ba je bio u dobroj poziciji, ali je lopta nakon njegovog udarca glavom otišla preko gola. Desetak minuta kasnije, Oskar je poslije sjajnog solo prodora pogodio okvir gola koji je čuvao Lindegard.

Čelsi je nastavio sa napadima, novu priliku propustio je Mozes i tek tada je domaćin krenuo da uspostavlja ravnotežu. Ipak, pokušaji Gigsa, Van Persija i Kleverlija nijesu donijeli željeni rezultat, pa se na poluvrijeme otišlo sa 0:0.

U nastavku, prva šansa viđena je tek u 73. minutu. Runi je bio u prilici nakon proigravanja Valensije, ali je slabo reagovao u završnici.

Odluka o pobjedniku pala je u posljednjih pet minuta meča. Junajted je pogriješio na sredini terena, to je iskoristio Ramireš, lopta je stigla do Mate, a španski reprezentativac pogodio je donji lijevi ugao gola Junajteda.

Fergusonova četa je meč završila sa 10 igrača. Rafael  je udario po nogama sunarodnika Davida Luiza, a nakon manjeg verbalnog duela većine igrača, sudija Hauard Veb odlučio je da isključi igrača Junajteda.

Čelsi je potom rutinski sačuvao pobjedu i došao do tri velika boda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније