Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 05. 2016. 00:15 >> 02:11

BARSA ODBRANILA DUPLU KRUNU

Alba i Nejmar presudili Sevilji

Fudbaleri Barselone osvojili su Kup kralja pošto su na ''Visente Kalderonu'' savladali Sevilju nakon produžetaka 2:0 (0:0). Katalonci su tako odbranili duplu krunu i osvojili četvrti trofej u Kupu u posljednjih osam godina, a 28. u istoriji kluba.

Ekipe su u meč ušle oprezno, pa nije bilo uzbuđenja do 36. minuta kada je Havijer Maskerano zaradio crveni karton, jer je kao posljednji igrač odbrane srušio Gameira.

Luis Enrike je zbog toga na poluvremenu iz igre izveo Ivana Rakitića, a uveo štopera Žeremija Matjea.

Sevilja je u nastavku preuzela inicijativu i u 50. minutu imala dobru šansu. Banega je sjajno šutirao sa 20 metara, ali je stativa spasila Katalonce.

Barselona je u 57. minutu ostala bez Luisa Suareza, koji je doživio povredu zadnje lože, a ušao je Rafinja.

Ipak, tim Luisa Enrikea je odolio, a u nadoknadi su snage na terenu izjednačene. Banega je dobio direktan crveni karton, pošto je kao posljednji igrač odbrane oborio Nejmara.

Poslije 90 minuta nije bilo golova pa se otišlo u produžetke.

Barselona je povela u 97. minutu i praktično prelomila meč. Mesi je genijalnim pasom pronašao Albu, koji se ubacio iz drugog plana i pogodio suprotan ugao za 1:0.

Barselona je narednih pet minuta imala dvije odlične šanse, ali je Riko izašao kao pobjednik u duelima sa Pikeom i Alvesom.

U finišu drugog produžetka  meča Kariso je dobio dva žuta kartona, prvo zbog udarca, a potom i zbog prigovora. U posljednjim trenucima Mesi je još jednom čudesnom asistencijom pronašao Nejmara, a ovaj rutinski savladao Rika za konačnih 2:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније