Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

01. 08. 2016. 15:22 >> 15:03

MAŽIĆ U BARU

Zadovoljstvo dijeliti iskustva sa sudijama iz CG

U Baru je sinoć završen seminar za sudije i pomoćnike sa Jedinstvene liste FSCG, koji tradicionalno prethodi početku nove takmičarske sezone u crnogorskom fudbalu.

Tokom trodnevnog seminara sudije su bile podvrgnute provjeri tjelesne kompozicije i fizičke pripremljenosti, a testirano je i njihovo poznavanje Pravila igre i novih smjernica i preporuka koje je UEFA izdala za predstojeću sezonu. Svi učesnici seminara su ostvarili vrlo dobre rezultate na svim pomenutim testiranjima.

Specijalni gost seminara bila je FIFA sudijska trojka iz Srbije koju je predvodio jedan od najbljih evropskih arbitara Milorad Mažić. Mažić je održao predavanje o procesu pripreme sudije za utakmicu i važnosti analize igre ekipa kojima će suditi, a našim sudijama je prenio i iskustva sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj. Njegovi pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević su posebno radili sa našim pomoćnim sudijama i dali im korisne savjete za dalji napredak.

"Rado sam se odazvao pozivu prijatelja iz FSCG. Bilo mi je zadovoljstvo da podijelim iskustva sa crnogorskim sudijama. Znao sam da kolege iz Crne Gore prate naš rad, ali sam zaista prijatno iznenađen sa koliko pažnje to rade. Svi ljudi koje smo ovdje upoznali znali su u detalje naš učinak, a stekao sam utisak da i navijaju za nas. Seminar je bio vrlo dobro organizovan, a količina pozitivne energije na koju smo ovdje naišli je zaista izuzetna", rekao je Mažić za sajt FSCG.

Danas u baru rade sudije i pomoćnici sa Razvojne liste FSCG i instrukturi fudbalskih regija. Mlade sudije će tokom trodenvnog rada proći isti program i testiranja kao njihove iskusnije kolege.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније