Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

07. 11. 2016. 16:10 >> 15:52

PIKE SMATRA

Mesiju svake godine dodijeliti Zlatnu loptu

Fudbaler Barselone, Lionel Mesi osvojio bi Zlatnu loptu svake godine da se to priznanje zaista dodjeljuje najboljem igraču svijeta, rekao je danas defanzivac katalonskog kluba Đerar Pike.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) svake godine dodjeljuje Zlatnu loptu najboljem fudbaleru svijeta, a Mesi je do sada četiri puta osvajao to priznanje. On je bio najbolji 2010, 2011, 2012. godine, zatim je Kristijano Ronaldo dva puta osvojio priznanje, a prošle godine Zlatnu loptu ponovo je osvojio Mesi.

Pikea vole navijači Barselone, pošto je osvojio sve trofeje sa tim klubom i uvijek isticao ponos što igra za klub koji voli od malena, ali i zato jer javno podržava nezavisnost Katalonije i periodično kritikuje velikog rivala Real Madrid.

On je bio jedan od najvažnijih igrača u uspjesima reprezentacije Španije između 2008. i 2012. godine, ali mu dio domaćih navijača stalno zviždi, uglavnom navijači Reala. Pike je zbog toga najavio da će se povući iz državnog tima poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018.

Barselona je sinoć pobijedila Sevilju poslije preokreta sa 2:1. Mesi je postigao izjednačujujući gol i asistirao Luisu Suaresu kod pobjedonosnog.

"Da se Zlatna lopta dodjeljuje najboljem fudbaleru svijeta Leo bi je osvojio svaki put od 2009. On je na nekom drugom nivou", napisao je Pike na svom Tviter profilu.

Osim Fifine nagrade, koja se dodjeljuje od 2010.,  Mesi i Ronaldo su osvojili i po jednu nagradu kada je Zlatnu loptu dodjeljivao Frans fudbal.

Prema pisanju medija, Ronaldo je favorit za osvajanje Zlatne lopte koju će FIFA dodijeliti u januaru, pošto je prošle sezone osvojio Ligu šampiona sa Realom i Evropsko prvenstvo u Portugalu.

Mesi je sa reprezentacijom Argentine izgubio u finalu Kupa Amerike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније