Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

22. 07. 2013. 22:46 >> 22:47

IDOL

Mesi: Martino je sjajan trener

Napadač Barselone je prošle godine iskazao poštovanje prema Herardu Martinu, u intervjuu argentinskom listu "Ole", a od danas će imati priliku da sarađuje sa njim.

Martino se na kormilu Njuelsa nalazio samo šest mjeseci, ali je bilo vidljivo da će napraviti dobar rezultat.

"Sviđa mi se Martino. On je sjajan trener i to se vidjelo po rezultatima koje je ostvario u "Klauzuri. Preuzeo je tim, uspostavio svoj sistem igre, i napravio dobar rezultat", rekao je Mesi.

 Ko je Herardo Martino?

Kada pogledate broj utakmica u dresu Njuelsa pored njegovog imena i prisjetite se za koga navija Leo Mesi stvari postanu prilično jasne.

U “crveno-crnom“ dijelu Rozarija, "Tata" je zaista tata. Herardo Martino je na terenu od prvog dana, kada je kročio u 17. na teren protiv Platensea sprovodio filozofiju Njuelsa, koja je sadržana u trenerskom pristupu Marsela Bijelse koji je tim virusom zarazio Gvardiolu.

Herardo Martino je "Bijelsista" u pravom smislu te riječi, njegov fudbal je pas i posjed, sve to djeluje sporo, ali protivnik se umara i nikada ne dobija loptu. Sjutra kada bude promovisan u trenera Barselone biće to kao san za Mesija i njegovog oca, fanatike Njuelsa koji su dočekali da njihov idol sjedne na klupu Barselone.

"Tata" Martino je napravio sjajne rezultate u Paragvaju, dokazivao se noseći iznad sebe sjenku samo Loka Bijelse. Ali, njegov fudbal garantuje titule, osvajao ih je kao igrač, zanimljivo nekako uvijek preskačući dolazak u Evropu što je ambicija gotovo svakog Argentinca.

Odigrao je sezonu na Kanarskim ostrvima za Tenerife, nazovite to Evropom ako hoćete, nije se proslavio.

Trenersku sreću je našao u Paragvaju i to sa Libertadom. Ređao je titule i sa Sero Portenom, a jedini neuspjeh u klupskom fudbalu u ovom vijeku doživio je sa Kolonom, u jednom izletu u domovinu.

Svijet ga je upoznao na klupi Paragvaja, igrao je četvrtfinale Mondijala, bio vicešampion Južne Amerike, a onda je konačno postao prorok u svom selu, sa Njuelsom je prošle godine osvojio titulu.

Marsela Bijelsu priča se poslije Gvardiole nijesu htjeli igrači. "Tata" Martino će naići na topao doček i neograničeno povjerenje.

Pogađate li zbog čega?

(sportske.net)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније