Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

26. 05. 2018. 18:29 >> 18:20

VRATIĆE SE FUDBALU

Platini oslobođen optužbi

Bivši predsjednik UEFA i potpredsjednik FIFA Mišel Platini rekao je da planira da se vrati fudbalu nakon što je švajcarsko tužilaštvo potvrdilo da on nije optužen u istrazi mogućih finansijskih malverzacija.

Platini (62) je izjavio da je to "kraj dugog košmara za njegovu porodicu i bliske ljude".

Nekadašnji vezni igrač je od septembra 2015. imao status "između svedoka i optuženog" u krivičnom procesu protiv tadašnjeg predsjednika FIFA Sepa Blatera. Protiv Platinija nikada nije pokrenut nijedan krivični postupak.

Dokazi su se odnosili na Blaterovu dozvolu FIFA da Platiniju isplati dva miliona dolara 2011. godine.

Etički komitet FIFA je istraživao i Platinijev zahtjev Svjetskoj fudbalskoj federaciji za penzijske doprinose na koje nije imao pravo. Blater je na to pristao i dodao više od milion dolara u Platinijev penzijski fond.

Platini je na kraju dobio četvorogodišnju zabranu rada u fudbalu, koja ističe u oktobru sljedeće godine. I on i Blater su porekli da su učinili išta loše, ali su sudije Suda za sportsku arbitražu odbile da im ukinu zabrane.

Zbog tog slučaja je Platini sklonjen sa čela UEFA i nije mu dozvoljeno da se kandiduje za Blaterovog nasljednika u FIFA 2016.

"Vratiću se. Gdje, kada i kako - prerano je reći. Ali vratiću se fudbalu. Fudbal je moj život i nikome ne dajem pravo da me liši života", rekao je nekadašnji kapiten i selektor francuske reprezentacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније