Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 07. 2013. 12:26 >> 12:27

PROMIJENITI POSLOVANJE

Birof: Kritike za Bajern i Borusiju

Njemački fudbal doživio je procvat u nekoliko posljednjih godina, Bajern i Borusija trenutno igraju možda najljepši fudbal u Evropi, ali bivši član "pancera", Oliver Birof, smatra da rivalitet ta dva kluba i dovođenje velikog broja stranaca može ugroziti reprezentaciju i fudbal u toj zemlji.

Bajern i Borusija igrali su posljednje finale Lige šampiona, Bundesliga finansijski i organizaciono stoji najbolje od svih ostalih nacionalnih šampionata, ali Birof smatra da poslovanja dva kluba mogu loše da utiču na fudbal u toj zemlji. Bivši napadač Milana posebno je istakao dovođenje stranaca, koji ne dozvoljavaju domaćim igračima da napreduju i da se iskažu.

"U Bajernovoj ekipi u finalu na "Vembliju" bilo je šest stranaca. Sve je manje prostora za njemačke fudbalere, talenti ne mogu da dosegnu 100 odsto svojih mogućnosti. To se osjetilo na Evropskom prvenstvu za mlade, gdje smo eliminisani u grupnoj fazi takmičenja", poručio je Birof.

"Naša reprezentacija ima Ozila, Gecea, Milera i Krosa, ali nam nedostaje klasični napadač, kao i bekovi. Moramo da se potrudimo kako bi osatli u vrhu svjetskog fudbala. Ipak, bez Borusije i Bajerna smo dosta slabiji", poručio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније