Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

21. 11. 2018. 18:50 >> 18:26

ŽRIJEB 2. DECEMBRA

Crna Gora u četvrtom šeširu kvalifikacija za EP

Fudbalska reprezentacija Crne Gore na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Dablinu 2. decembra biće u četvrtom šeširu.

U istom šeširu, što znači da sa njima crnogorski tim neće moći da igra, su još Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija i Gruzija.

U prvom šeširu su Engleska, Holandija, Portugal, Švajcarska, Belgija, Hrvatska, Francuska, Italija, Španija, Poljska, a u drugom Njemačka, Island, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Rusija, Austrija, Vels, Češka.

U petom su Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Luksemburg, Jermenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar i Farska Ostrva, a u posljednjem šestom Letonija, Lihtenštajn, Andora, Malta, San Marino.

Direktan plasman na završni turnir, koji će se igrati u 12 gradova širom Evrope, obezbijediće po dvije najbolje plasirane ekipe iz svih grupa, dok će kroz baraž to pravo steći još četiri reprezentacije koje su učešće u baražu izborile kroz UEFA Ligu nacija.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igraće se u martu, junu, septembru, oktobru i novembru 2019. godine.

Četiri reprezentacije, koje su u prvom izdanju UEFA Lige nacije bile najbolje u svojim grupama Lige A, na žrijebu će automatski biti smještene u grupe A do E, kako bi zbog manjeg broja utakmica imale slobodne termine za odigravanje finalnog turnira Lige nacija u junu.

Sa ciljem da što većem broju domaćina EP 2020. omogući nastup na završnom turniru, u istoj grupi u kvalifikacijama neće moći da igraju više od dvije reprezentacije koje će organizovati šampionat Starog kontinenta.

Kao i ranijih godina, UEFA je zbog otvorenih političkih pitanja uizmeđu pojedinih zemalja uvela određene restrikcije, pa tako u istoj grupi neće moći da se nađu Španija i Gibraltar, Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo.

Takođe, UEFA je uzela u obzir i moguće teške vremenske uslove u određenom broju zemalja tokom marta i novemba, pa će zbog toga u jednoj grupi moći da se nađu maksimalno dvije od sljedećih reprezentacija: Bjelorusija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Island, Letonija, Litvanija, Norveška, Rusija i Ukrajina. Farska Ostrva, Finska i Island neće moći da igrati domaće utakmice u martu i novembru.

Države domaćini EURA 2020 su Azerbejdžan (Baku), Danska (Kopenhagen), Engleska (London), Njemačka (Minhen), Mađarska (Budimpešta), Italija (Rim), Holandija (Amsterdam), Republika Irska (Dablin), Rumunija (Bukurešt), Rusija (Sankt Peterburg), Škotska (Glazgov), Španija (Bilbao).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније