Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

26. 03. 2024. 16:50 >> 17:18
Čitaj mi:

U21 REPREZENTACIJA

Poraz od Finske, EURO je sada daleko

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša reprezentacija ostaje tako na četiri boda iz pet utakmica, i eventalnu plasman na Evropsko prvenstvo sada izgleda daleko. 

Utakmica je imala negativnu uvertiru, kada je objavljen spisak igrača u protokolu i ustanovljeno da na njemu nema Milana Vukotića kao i Vuka Strikovića koji su odstranjeni zbog nediscipline.

Finci su imali incijativu gotovo tokom cijelog meča, s tim što je bilo osicilacija u kojima smo imali svoje prilike, ali ipak nedovoljno da se savlada skandinavska ekipa. 

Nakon prično mirnih 25 minuta, prva šansa upravo za naše momke.

Viktor Đukanović je imao prodor po lijevoj strani, oslobodio se driblingom svog čuvara, i iz teške pozicije probao je lukavo u bliži ugao, ali golman brani.

Samo minut kasnije šansa za Finsku, Otso Limata se našao u velikoj prilici ali Ivezić je pokazao reflekse.

Finci dolaze do prednosti nakon prekida.

Desno krilo belgijskog Rojan Uniona Kasper Terho je izveo korner, a štoper hrvatske Iskre Vile Koski je pravovremeno skočio i glavom poslao loptu u našu mrežu.

Probali su Finci da uhvate u nokdaunu našu reprezentaciju, ali nisu uspjeli.

U 43 minutu Vuković se našao u kontri, nije bilo ofsajda ali je golman Lukas Bergstrom bio brži.

Dobar početak naših momaka u drugom poluvremenu. Vuković je povukao kontru po desnoj strani, ubacio u šesnaesterac, ali je Đukanović bio blokiran. Lopta je došla do Ćetkovića koji je probao sa 20-ak metara, međutim Bergstrom brani.

Finska je uspjela da povrati incijativu, ali baš tada dolazimo do izjednačenja.

Ćetković je poslao jedan visoki pas sa sredine terena, Miska Jiltova je u želji da interveniše proklizao i promašio loptu. Đukanović je iskoristio prednost, šutirao, a lopta je zakačila Ronija Jansona, dovoljno da prevari Bergstroma.

Nova prilika za naše momke nakon prekida. Janjić je dobro izveo korer, Đeljaj tukao glavom ali lopta ide par centimetara iznad prečke.

Probali smo da iskoristimo momentum, ali Finci su uspjeli da konsoliduju redove i na kraju da dođu do sva tri boda. 

Janjić nije dovoljno dobro glavom zahvatio loptu, Vananen je osvojio, lopta je vješto Pihtia dodao za Merilutoa, koji je dao za Terha, a asistent kod prvog gola je rutinski savladao Ivezića.

Do kraja meča nije bilo više promjene rezultata, niti vremena da naši momci uzvrate. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније