Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 04. 2024. 09:42 >> 12:33

"SOKOLI" SA SVIH MERIDIJANA

Jovetić pokazao klasu, Tućijev evrogol, Kuč vodi Balkani ka tituli

Stevan Jovetić je zablistao u punom sjaju u ubjedljivoj pobjedi Olimpijakosa na gostovanju Lamiji 1:5.

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore je konačno počeo od prvog minuta meč i pokazao treneru Hose Luisu Mendilibaru da zaslužuje da je u startnih 11.

Upravo je Jovetić načeo mrežu Lamije, svojim trejdmark potezom u šesnaestercu.

Primio je loptu, napravio mali lažnjak ka rolanju, a onda pogodio desnom nogom mrežu Koseleva.

Poslije samo četiri minuta je bio u centu pažnje ,jer je nad njim skrivljen penal koji je El Kabi pretvorio u gol.

Na kraju poluvremena asistirao je maestralnim pasom ka El Kabiju, koji je uz pomoć njega velikog talenta Leverkuzena i Šalkea, danas štopera Lamije Kirijakosa Papadopulusa pogodio mrežu, čime je pobjednik praktično riješen.

Zbog svoje partije Jovetić je proglašen za igrača utakmice. Kompletan siže utakmice pogledajte na linku OVDJE.

Marko Tući je odigrao sjajan meč u pobjedi svog Gangvona na gostovanju Jeonbuku 2:3.

Pored toga što je pozadi bio dobar, odigrao je odlično i naprijed, nerijetko kao pravi moderni štoper je iznosio loptu, davao pasove, a u 70. minutu je odlučio da oproba šut nakon što je "nosio" loptu 30-ak metara, sjajno je plasirao i postigao prelijep gol.

Edvin Kuč je krunisao dobru igru Balkanija protiv Ljirije pogotkom kojim je potvrdio pobjedu u ovom meču (2:0), ali i sačuvao prvo mjesto svog tima u šampionatu Kosova.

Odlično kretanje našeg veziste, prijem lopte, nije pogodio iz prve, ali je popravni bio uspješan.

Vladimir Jovović je ponovo imao dobar meč za Sogdijanju u pobjedi nad Kizilkumom od 1:0. Naš fudbaler je učestvovao kod jedinog gola domaćih majstorijom po desnom boku, gdje je na malom prostoru predriblao svog čuvara, asistirao Sojibovu koji je pogodio prečku. Nakon toga odbijenu loptu je lako sproveo u mrežu Mavlonkulov.

Risto Radunović standardan u pobjedi Staue protiv Krajove 2:0. Naš lijevi bek je dobro držao svoj stranu, igrao dobro na oba kraja terena i sa svojim timom ide ka tituli.

U duelu Željezničara iz Pančeva i Vojvodine, u kojem je novosadski tim slavio sa 0:3, imali smo prilike da vidimo nekoliko naših reprezentativaca.

Ponovo dobar meč u nešto ofanzivnijoj varijanti je imao Vukan Savićević koji se dobro kretao, stvarao prilike za saigrače i na kraju bio jedan od najbolje ocijenjenih igrača na meču sa ocjenom 7,6.

Milan Mijatović sa druge nije imao svoj dan, tri puta je matiran na ovom meču.

Matija Šarkić je na golu Milvola imao dobar meč, i pored poraza njegovog tima na gostovanju Hadersfildu (0:1).

On je i glavni razlog zbog kojeg njegov tim nije preživio veći poraz, a kapitulirao je u 94. minutu i to poslije fantastične intervencije. Međutim Ris Hili je bio sam na drugoj stativi i nije mu bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu.

Marko Vukčević je odgigrao dobar meč u pobjedi Varaždina na gostovanju Slaven Belupu 0:1. Naš fudbaler generalno ima finu sezonu u HNL iza sebe.

Stefanu Mugoši je poništen gol u porazu Inčeon od Čedžu Junajteda 0:1.

Opšti utisak je da je gol regularan, ali na kraju je sviran faul našeg napadača.

Danijel Petković je ostao na klupi za rezervne igrače u Kišvardi, na remiju protiv DVTK-a (1:1), dok je Driton Camaj igrao od 55. minuta.

Drešković i Lagator su bili početni štoperski tandem protiv MTK iz Budimpešte koji je njihov Debrecin izgubio sa 1:2.

Adam Marušić je igrao do 79. minuta u porazu Lacija od Rome u gradskom derbiju 1:0.

Marko Bakić je igrao posljednjih 20-ak minuta protiv Janjine, koju je njegov OFI savladao ubjedljivih 4:0.

Dušan Bakić je igrao posljednjih 20 minuta u pobjedi Omonije nad Arisom 3:0, dok je Viktor Đukanović igrao drugo poluvrijeme u porazu Hamarbija od Malmaa 2:0.

Nikola Krstović je dobio direktan crveni karton u duelu sa Milanom (0:3).

Naš napadač je neoprezno, ali očigledno i nenamjerno visoko podignutom nogom faulirao Čukvuezea.

Janković i Vešović nisu ulazili u igru protiv Sabalija, koji je Karabag dobio 4:2. "Konjanici" su ubjedljivo osvojili novu titulu, pa Gurban Gurbanov može i da daje šansu igračima koji nisu puno dobijali prilike tokom sezone.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније