Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

26. 11. 2018. 21:52 >> 21:26

KONMEBOL SJUTRA DONOSI ODLUKU

Pobjednik Kopa Libertadores neće biti odlučen na terenu?

Najočekivanije finale Kopa Libertadores u istoriji između River Plate i Boke Juniors možda neće biti odlučeno na terenu, prenosi danas Asošijeted pres.

Disciplinska komisija Fudbalske federacije Južne Amerike (Konmebol) sjutra će donijeti odluku da li će diskvalifikovati River Platu ili će druga utakmica finala protiv Boke Juniors biti igrana bez prisustva publike, ili će pak meč biti igran na neutralnom terenu.

Navijači River Plate napali su autobus koji je dovozio fudbalere Boke na stadion Monumental, gdje je u subotu trebalo da se igra revanš finala Kopa libertadores. Tom prilikom povrijeđeno je sedam fudbalera Boke, uglavnom zbog rasjekotina od stakla i suzavca, a dvojica su primljena u bolnicu.

Meč je prvo u subotu nekoliko puta odlagan, a potom je finale pomjereno za nedjelju, međutim, tada je Konmebol utvrdio da igrači Boke nijesu spremni za utakmicu, pa tako sada sudbina najprestižnjeg južnoameričkog takmičenja zavisi od odluke Disciplinske komisije.

Istorija nije naklonjena Boki, koja je 2015. diskvalifikovana iz Kopa libertadores u osmini finala poslije napada na igrače Rivera biber sprejom na terenu Bombonjere.

"Bilo kakva druga kazna za River, od one koja je izrečena Boki tada, biće jasan i nepošten potez", navodi se u saopštenju Boke upućeno Konmebolu.

Boka dodaje da ukoliko ne bude bilo kazne za River, cio slučaj će biti proslijeđen pred Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Predsjednik River Plate Rodolfo D'Onofrio rekao je da klub ne može biti optužen za "kršenje javne bezbjednosti" i optužio svog kolegu iz Boke Danijela Anđelika da krši "datu riječ" da će njegova ekipa igrati uprkos neredima.

Prva utakmica finala Kopa Libertadores između Boke i Rivera na Bombonjeri završena je neriješeno 2:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније