Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

13. 03. 2019. 18:23 >> 17:49

ČESTITAO SVOJIM IGRAČIMA

Alegri: Šta bi još trebalo da uradim

Trener Juventusa Masimilijano Alegri čestitao je svojim fudbalerima porlazak u četvrtfinale Lige šampiona i kritikovao one koji su sumnjali da crno-bijeli mogu da nadoknade dva gola zaostatka protiv Atletiko Madrida.

 

Juventus se sinoć plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u Torinu pobijedio Atletiko Madrid sa 3:0. Crno-bijeli su nadoknadili dva gola zaostatka iz prve utakmice osmine finala u Madridu.

"Nismo bili savršeni, ali ostali smo koncentrisani. Postojao je rizik da uđemo histerično u utakmicu, pošto se mnogo pričalo o našem zaostatku i mogućem povratku, ali imali smo 95 minuta da obavimo posao. Ekipa zaslužuje čestitke, obavila je veoma dobar posao", rekao je Alegri, prenijeli su italijanski mediji.

Sva tri gola postigao je Kristijano Ronaldo.

"Bilo bi zaista čudno za Ronalda da završi sezonu u Ligi šampiona sa samo jednim golom... Bio je dobar, a momci su doprinijeli, uključujući i navijače koji su napravili divnu atmosferu. Priredili smo divno fudbalsko veče onima koji sa mnogo strasti prate sport u Italiji", dodao je Alegri.

Pojedini mediji kritikovali su Alegrija i ekipu poslije poraza u prvom meču u Madridu.

"Oni koji kritikuju nisu moj problem, to je njihov problem. Šta bi još trebalo da uradim? Za pet godina smo osvojili četiri i tri četvrtine skudeta, dva puta smo igrali u finalu Lige šampiona i četiri puta smo osvojili Kup. Šta još mogu da uradim? Njima je potrebno liječenje, ne meni. U svakom slučaju, kritika može da bude poučna, a meni je i zabavna", rekao je Alegri.

Osminu finala Lige šampiona obilježili su preokreti, prije Juventusa, na taj način dalje su prošli Ajaks, Mančester junajted i Porto.

"Ovo je vrlo teško takmičenje i kada su dve ekipe na relativno sličnom nivou, te stvari se dogode", dodao je trener italijanskog šampiona.

Upitan da li je njegova ekipa favorit za osvajanje Lige šampiona, poslije eliminacije Real Madrida i Pari Sen Žermena, Alegri je odgovorio odrično.

"Ne, mi smo jedni od kandidata, a da smo ispali poslije ovakve igre, ne bi imalo mnogo šta da se priča. Ako ne igraš u osmini finala, ne možeš da sanjaš o osvajanju Lige šampiona, a da bi to znao, nije ti potrebna diploma sa Harvarda. Ako prođeš grupnu fazu možeš da se nadaš, u suprotnom, moraš da se okreneš Ligi Evropa. Idemo korak po korak", naveo je Alegri.

Alegri je imao mnogo problema sa sastavom, suspendovan je bio Aleks Sandro, a povrijeđeni su Matija De Šiljo, Daglas Kosta, Sami Kedira, Andrea Barzalji i Huan Kuadrado.

Emre Džan je sinoć mnogo pomogao u odbrani, a njegovu igru pohvalio je Alegri.

"Snažno se branio i pokazao dobar karakter. Mislim da je to najbolja utakmica Emrea Džana otkako je došao u Juventus. Dokazao se", rekao je Alegri.

Žrijeb za četvrtfinale Lige šampiona biće održan u petak. 

Osim Juventusa u četvrtfinale su prošli Ajaks, Totenhem, Mančester junajted, Porto i Mančester siti.

Večeras se igraju dva revanša osmine finala, Barselona-Lion i Bajern Minhen-Liverpul. U prvim mečevima nije bilo golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније