Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

02. 04. 2024. 14:32 >> 14:32

KRAJ SARADNJE SE NAZIRE

Alegri pred otkazom: Trener Juventusa pod radarom naredna tri meča

Kada je na početku sezone bilo jasno da Juventus neće igrati nikakvo evropsko takmičenje, očekivalo se da će "Stara dama" da se posveti Seriji A, pa su ih mnogi vidjeli kao prve favorite za osvajanje titule.

U tadašnjem predviđanu, pretpostavilo se da će Juventus biti "odmorniji" od ostatka konkurencije koji je igrao Ligu šampiona i Ligu Evrope prije svega, pa da će igrači torinskog kluba biti svježiji u utakmicama domaćeg prvenstva u odnosu na konkurenciju.

Međutim sezona Juventusa je daleko od predikcija, a brojni kao glavnog krivca vide trenera Masimilijana Alegrija.

Italijanski fudbalski stručnjak, koji je prije samo par sezona bio "tražena roba" na fudbalskoj pijaci, koji je odbijao ponude Čelsija i Mančester junajteda, od povratka u Juventus nije mogao da se adaptira na nove fudbalske trendove.

"Alegriball" je postao sinonim za igru iza lopte, defanzivnu, pobjede često minimalnim rezultatom i to isti pristup bez obzira ko je protivnik.

Takva igra brzo je pročitana od ostatka lige a Juventus je nastavio da ponire u domaćem prvenstvu i sa druge pozicije pao je na treću uz ozbiljni projetnju da ga na tabeli pretekne i Bolonja koja je došla na samo dva boda zaostatka.

Posljednju pobjedu imao je protiv Frosinonea, od tada dva poraza (od Napolija i Lacija), kao i dva remija (sa Đenovom i Atalantom). Kada se pogleda deset zadnjih utakmica Juventus je trijumfovao na samo dvije.

Kada se pogleda broj datih golova u prvenstvu, Juventus je najslabiji od vodećih šest ekipa sa 44 data gola u 30 utakmica, dok primjerice prvoplasirani Inter je dao čak 73.

Iaoko se činilo da je Alegri nedodirljiv na klupi Juventusa, italijanski "Tutosport", koji je inače blizak torinskom klubu prenosi da bi mogao da dobije otkaz i prije kraja ove sezone.

Juventus igra večeras polufinale Kupa Italije sa Laciom, a onda ga čekaju dvije utakmice u prvenstvo sa Fiorentinom i gradski derbi sa Torinom.

Ako Juventus tu napravi rezultatske kikseve, Alegrija bi mogli da naslijede ili Masimo Brambilja ili Paolo Montero.

Brambilja radi od 2022. godine u Juventus next gen ekipu sa velikim uspjehom, dok je Montero, nakon što je bio igračka legenda kluba, prije dvije godine preuzeo Juventusov U19 tim.

Za naredno sezonu se uveliko priča da bi ekipu trebao da preuzme Tijago Mota koji ove sezone vuče Bolonju ka Ligi šampiona i koji je navodno već ušao u pregovore sa torinskim klubom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније