Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

08. 05. 2019. 23:00 >> 23:47
3

NOVI ČUDESNI PREOKRET

Moura u 95. šokirao Amsterdam i donio englesko finale

Fudbaleri Totenhema igraće protiv Liverpula u finalu Lige šampiona 1. juna na stadionu Metropolitano u Madridu. Večeras je viđen još jedan čudesan preokret, nakon onog sinoć na "Enfildu".

"Pijevci" su u revanšu polufinala sa Ajaksom, u ludom meču u Amsterdamu,  uspjeli da slave sa 3:2 i zahvaljujući golu više u gostima da izbore finale. Heroj je Lukas Moura koji je postigao sva tri gola za Totenhem, a posljednji u 95. minutu, kada je sledio navijače na Johan Krojf Areni. 

Ajaks je golovima De Lihta i Ziješa, u 5. i 35. minutu, vodio 2:0 na poluvremenu (ukupno 3:0), jednom nogom bio je u Madridu, ali nije tako mislio Moura, koji je u nastavku režirao preokret. I to kakav. Prvo je za četiri minuta donio izjednačenje, kada nijesu put do mreže mogli da nađu Son i Dele Ali. Brazilac je pogađao u 55. i 59. minutu i donio nadu "pijevcima" i snagu da krenu na sve ili ništa.

Totenhem nije mogao više da kalkuliše i siloviti naleti isplatili su se u posljednjim sekundama, kada je Ajaks trebao da izdrži samo još taj posljednji napad.  Lukas Moura je postao apsolutni heroj Spursa, jer će Totenhem prvi put u klupskoj istoriji igrati finale Lige šampiona.

Odličan potez Poketina bilo je uvođenje Ljorentea, iskusnog klasičnog špica, koji je "kupio" sve visoke lopte i proigravao saigrače, donoseći stablnost u napadu.

Šteta za mladost Ajaksa, kojoj je možda falilo malo zrelosti u finišu kako bi sačuvao povoljan rezultat. Apsolutni tragičar domaćeg tima bio je Zijeh, koji je pri rezultatu 2:2 promašio tri odlične šanse, od čega je najizglednija bila situacija iz 79. minuta kada je pogodio stativu gola na kojem je stajao Ugo Loris.

TOK MEČA:

KRAAAAJ!!! TOTENHEM JE U FINALU

95' Lukas Moura!!! Kakav šok na Johan Krojf Areni. Sekunde su dijelile Ajaks od finala, ali Moura postiže svoj treći gol večeras i donosi Totenhemu veliku pobjedu.

94' I Ljoris je došao u kazneni prostor Ajaksa nakon kornera, ali "pijevci" ne uspijevaju da dođu do gola.

93' Zijeh je imao šansu da riješi dvomeč, ali Ljoris sjajno interveniše nakon njegovog šuta sa 15-ak metara.

91' Anderveld sjajno uklizava nakon kontre Ajaksa i svom timu produžava nadu.

90' Meč je produžen 5 minuta.

83' Taljafiko blokira udarac Sona. Novi korner za goste nakon kojeg su za malo stigli do gola vrijednog finala.

Onana spašava "kopljanike" nakon udarca glavom Vertongena, a potom Son snažno šutira sa lijeve strane.

81' Sve karte je bacio u napad Poketino. Izveo je bek Tripijea, a uveo ofanzivnog vezistu Erika Lamelu. Zamijenio je i drugog beka, umjesto Rouza je ušao Velšanin Ben Dejvis.

79' Velika sreća za Totenhem. Ziješ pogađa stativu, malo je falilo da riješi pitanje ko će na megdan Liverpulu.

70' Ajaks se malo oporavio od naleta Totenhema i odmah velika šansa nakon oštrog ubacivanja De Lihta. Ljoris je odbio loptu, ali niko od "Kopljanika" nije natrčao da je smjesti u mrežu.

64' Umalo Moura da upiše het-trik. Ljorente mu je spustio loptu a ovaj put Ajaks je imao sreće.

63' Ajaks je bio blizu trećeg gola. Tadić je pronašao Ziješa u srcu šesnaesterca, napadač domaćih šutirao je iz prve a lopta je prošla tik pored stative. 

59' GOOOL! Ponovo mrežu trese Lukas Moura, dva gola za 4 minuta. Totenhem se vratio u meč, potreban mu je gol za prolaz u finale. 

Prvo je Ljorente promašio zicer sa peterca, da bi se lopta došla do Moure koji koristi smušenost Ajaksove odbrane.

55' GOOOL! Lukas Moura postiže gol i donosi nadu Totenhemu - 1:2.

"Pijevci" smanjuju nakon brze kontre, Moura je sjajno istrčao, pokupio loptu od Dele Alija i matirao Onanu.

53' Prva velika šansa u nastavku. Dele Ali nije uspio da smjesti loptu u mrežu sa ivice peterca, šutrao je u bliži ugao, a Onana je izbacio loptu u korner. 

46' Počeo je drugi dio igre. Totenhem mora da juri brzo gol.

Poketino je uveo klasičnog špica, umjesto Vanijame na terenu je veteran Fernado Ljorente.

Prvo poluvrijeme:

45+2' Kraj poluvremena. Ajaks ima velikih 2:0 u revanšu, ukupno vodi je 3:0. Totenhemu treba veliki preokret u drugom poluvremenu kako bi se plasirao u finale.

42' Totenhem bez ideje kako da se vrati u meč nakon drugog gola.

36' GOOOL! Ziješ duplira prednost Ajaksa, Totenhemu su sada potrebna 3 gola.

Nakon tečne akcije domaćih, sjajan udarac napadača Ajaksa sa lijeve strane. Loptu je sa 15-ak metara poslao u suprotan ugao gola, a Ljoris paradom uljepšao gol.

30' Tadić je dobro ušao u kazeni prostor Totenhema, izborio se za prostor za šut pored Andervilda, ali lopta je pošla pored stative.

24' Opasni šutevi "pijevaca". Probali su Son i Eriksen, ali Onana je oba puta bio dobro postavljen na golu domaćih.

22' Ajaks uspijeva da drže goste daleko od gola, izblokirani su centašutevi napadača Totenhema.

16' Neoprezan i grub start Sisoka nad Taljafikom, Argentinac je imao sreće da je iz duela izašao nepovrijeđen.

9' Ponovo prijeti Son, ovaj put lopta ide daleko od gola.

6' Odmah uzvaraća Totenhem, Son pogađa stativu.

5' GOOOL! Ajaks vodi 1:0 golom Matijsa de Lihta nakon kornera.Ukupan rezultat 2:0 za "kopljanike".

Odlično izveden korner Lasea Šenea sa desne strane i sjajan skok mladog štopera Ajaksa koji je umakao Kirijanu Tripijeu.

4' Prva opasnost pred golom gostiju. Tadić je šutirao, loptu je skrenuo jedan od defanzivaca ali to nije prevarilo golmana Uga Ljorisa.

1'Počela je utakmica na Johan Krojf Areni.

Ajaks je prvoj utakmici u Londonu pobijedio 1:0.

Duel u Amsterdamu počeo je u 21 sat.

Erik ten Hag i Maurisio Poketino su se oslonili na sve raspoložive snage i izveli očekivane sastave. Kod "Pijevaca" je situacija sa povredama i dalje loša, a od ranije odsutnima Kejnu, Orijeu i Vinksu pridružio se sada i Kolumbijac Dejvison Sančez koji je zaradio povredu u subotu na gostovanju u Bornmutu. Erik Lamela se vratio na klupu za rezerve i čekaće svoju šansu večeras.

Ajaksov Brazilac David Neres ,  koji je uoči utakmice bio pod znakom pitanja ipak ne može da igra večeras pa će se preseliti na tribine. Umjesto njega u startnoj postavi je mladi Danac Kasper Dolberg dok je na klupi za rezerve Lasina Traore.

Stadion: Johan Krojf Arena, Amsterdam; Kapacitet: 54.990;
Sudija: Feliks Brih (Njemačka).

AJAKS (4-3-3): Onana - Mazraui, De Liht, Blind, Taljafiko - Šene, Van de Bek, De Jong - Zijeh, Tadić, Dolberg.

TOTENHEM (4-3-1-2): Loris - Tripije, Alderveireld, Vertongen, Rouz - Sisoko, Vanijama, Ali - Eriksen - Moura, Son.

Ajaks je u sjajnoj formi uoči ovog meča, dobio je posljednjih šest utakmica, a neporažen je još od 17. marta.

S druge strane, Totenhem je izgubio pet od posljednjih šest utakmica, a u gostima nije slavio u prethodnih pet, od 27. februara.

Plasman u finale juče je izborio Liverpul, nakon što je u revanšu pred svojim navijačima pobijedio Barselonu 4:0 i nadoknadio zaostatak iz prvog meča od 3:0.

Finalni meč biće odigran 1. juna na stadionu Metropolitano u Madridu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније