Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Arena/Pobjeda [ Objavio: O.Z. ]

16. 07. 2019. 12:15   >>  12:14

SJUTRA REVANŠ PROTIV SLOVANA

Sutjeska se neće braniti

Sve oči uprte su u stadion kraj Bistrice, jer tu sjutra Sutjeska dočekuje prvaka Slovačke, u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a na Nikšićane se više ne gleda samo kao na klub sa stogodišnjom tradicijom ni rasadnik talenata, već kao najuspješniji fudbalski kolektiv u Crnoj Gori, jer je u posljednjih pet sezona osvojio pet trofeja.

Ovog puta je Slovan protivnik, klub koji je nedavno za jednog igrača izdvojio novca koliko “plavo-bijeli” potroše za sezonu. U Bratislavi je lani završen stadion vrijedan 75 miliona eura, a toliko, vjerovatno, svi crnogorski prvoligaši nijesu potrošili otkad se takmiče u ovoj ligi… No, to sve kao da i nije toliko bitno pred revanš utakmicu sa Slovacima, jer u prvom meču je bilo 1:1 i sjutrašnji meč bi trebalo da bude ogledalo crnogorskog klupskog fudbala.

Zbog toga svi do jednoga u timu Nikole Rakojevića ovu utakmicu i doživljavaju kao reprezentativnu i ne skrivaju da bi voljeli da ovog ljeta igraju na Kipru.

Golman Vlado Giljen, jedan od najzaslužnijih što se mreža na golu Sutjeske nije tresla više od jednog puta u Bratislavi, smatra da o Apoelu ne razmišljaju, jer su se uvjerili koliko je Slovan jak, te smatraju da su samo ostvarili rezultat vrijedan pažnje.

"Ako bi se upoređivali sa Slovanom, pojedinačno igrački, budžetom, titulama… onda bi mogli doći do zaključka da smo kao gosti u Bratislavi ostvarili podvig, ali suštinski nijesmo još ništa odradili. Ovo nije tim za kalkulacije, Sutjeska ne obećava rezultate i nije to činila minulih sezona, ni kada je igrala sa već otpisanim prvoligašima u domaćim šampionatima, ali znači nam to što smo postigli gol pred njihovim navijačima. U srijedu će biti druga priča, biće i teža utakmica, ali vjerujemo da se možemo s njima nositi. Oni nemaju što mi imamo i ako prođemo dalje samo ćemo mi znati zbog čega i kako. Nećemo se samo braniti, znamo da to ne donosi rezultat i da je to nemoguće protiv ovakve ekipe, ne očekujemo ni neriješen rezultat, a radovali bi mu se. Važno je da smo motivisani, da ovo bude praznik sporta za sve Nikšićane i ostale koji žele napredak crnogorskom klupskom fudbalu. Pristisak je veliki, ali nijesmo se uplašili i vjerujemo. Uostalom, da nijesmo vjerovali do posljednje sekunde ne bi ni u Bratislavi remizirali", kaže čuvar mreže nikšićkog prvoligaša Vlado Giljen, ubijeđen da će imati veliku podršku sa tribina, te da će dobro otvoriti utakmicu, a to je najvažnije, jer ni Slovanu koliki god bio favorit nije svejedno igrati u gostima ako već zna da ga samo pobjeda vodi u narednu rundu kvalifikacija.

I to baš u godini kada slave vijek postojanja i kad su se “naoštrili” da igraju grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније