Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

26. 02. 2020. 12:54 >> 12:53

OSMINA FINALA LŠ

Zidan čeka Gvardiolu, Juve u Lionu

Fudbaleri Reala i Mančester sitija odigraće večeras u Madridu prvu utakmicu osmine finala Lige evropskih šampiona. Za večeras je zakazan i duel Liona i Juventusa.

Real i Siti do sada su odigrale četiri međusobna duela, a "Kraljevi" imaju dvije pobjede, dok su dva duela završena neriješenim rezultatom. Siti je izgubio šanse da postane prvak Engleske i titula će sasvim izvjesno na "Enfild" nakon 30 godina čekanja. A

Mogla bi ovo biti posljednja prilika za Pepa Gvardiolu da osvoji Ligu šampiona sa Sitijem nakon što je UEFA kaznila "Građane" izbacivanjem iz Evrope u naredne dvije sezone zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Zidan je priznao da Gvardiolu smatra jednim od najboljih u svom poslu.

"To neće biti duel Zidana i Gvardiole, već meč između Real Madrida i Mančester Sitija", rekao je francuski stručnjak.

Gvardiola je takođe hvalio Zidanov Real.

"Veoma smo uzbuđeni. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo, jer igramo protiv kraljeva ovog takmičenja. Sada igramo osminu finala, ali ako želimo da odemo do kraja moramo pobijediti Real Madrid, Barselonu ili Bajern Minhen. Morate pobijediti velike klubove u ovom takmičenju", rekao je Gvardiola.

Lion i Juventus odigraće peti međusobni duel. a u prethodna četiri italijasnki šampion je ostvario tri pobjede, dok je jedan susret završen neriješenim rezultatom.

Lion ove sezone loše igra u domaćem prvenstvu i "Lavovi" su tek sedma ekipa u Ligi 1. U posljednjih pet utakmica u domaćem prvenstvu ostvarili su samo jedan trijumf i to u posljednjem kolu na gostovanju Mecu. Juventus s druge strane vodi veliku borbu za prvo mjesto u Seriji A, a ekipa iz Torina upisala je dva poraza u posljednjih pet susreta u prvenstvu.

Obje utakmice počeće u 21 sat.

Bez pobjednika završen je jučerašnji duel Napolija i Barselone 1:1, dok je Bajern u Londonu pobijedio Čelzi 3:0.

Prošlog utorka, Atletiko je u Madridu savladao zvaničnog prvaka Evrope, ekipu Liverpula 1:0, dok je Borusija u Dortmundu slavila protiv Pari Sen Žermena 2:1.

Dan kasnije Lajpcig je u Londonu savladao Totenhem 1:0, dok je Atalanta u Milanu bila ubjedljiva protiv Valensije 4:1.

Revanš utakmice na programu su 10, 11, 17. i 18. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније