Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

19. 02. 2013. 22:56 >> 23:00

OČAJNI ARSENAL

LŠ: Bajern se prošetao Londonom

Izabranici Jupa Hajnkesa već sada završili posao oko plasmana u četvrfinale, jer su usred Londona razbili Arsenal – 3:1. Porto minimalno, ali potpuno zasluženo savladao Malagu 1:0.

Arsenal je u najvećoj krizi od kada je trener Arsen Venger. U meču sezone „tobdžije“ su potpuno podbacile, samo 20 minuta odigrale na pristojnom nivou, što je bilo premalo za raspoloženi Bajern koji je znao da kazni i najmanju grešku protivnika. Bavarci su postizali golove u idealnim trenucima – u prvih 20 minuta i u finišu meča, dok je još tinjala nada domaćeg tima, da može doći barem do izjednačenja.

Poslije inicijative Arsenala na startu, Bavarci su prvi pravi napad pretvorili u vođstvo - Miler je centrirao, lopta je došla do Krosa na ivici šesnaesterca. On je raspalio po njoj i pogodio gornji desni ugao.

Arsenal nije stigao ni da se oporavi od šoka, a već je bilo 2:0. Nakon kornera sa desne strane Van Bujten je skočio i zahvatio loptu glavom, Šćešni je samo kratko odbio, pravo na nogu Tomasu Mileru, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Arsenal je u prvom dijelu igrao nepovezano, bez ikakve ideje kako da ugrozi gol Nojera, a Bajern je u finišu mogao i do trećeg gola, ali je udarac Mandžukića glavom završio tik pored stative gola „tobdžija“.

Međutim, Arsenal je početkom nastavka i pored loše igre, uspio da prepolovi zaostatak. Poslije centaršuta iz kornera (koji nije postojao), odbrana Bajerna je potputno zakazala, Nojer je katasrofalno reagovao, a Podolski ostao sam i glavom pogodio mrežu bivšeg kluba.

To je malo trglo domaće, ali jedinu pravu priliku imao je rezervista Žiru, minut po ulasku u igru. Volkot ga je pronašao sa desne strane, a francuski napadač je iz prve šutirao i pogodio Nojera koji je bio dobro postavljen i spriječio izjednačenje.

Kazna je stigla samo nekoliko minuta kasnije. Roben je sačekao i izbacio Lama po desnoj strani, bek Bavaraca je oštro po zemlji ubacio loptu u peterac, a Mandžukić i Sanja čini se zajedno udarili "bubamaru" koja je u visokom luku završila u mreži Arsenala. Tu je utakmica ugašena, Bajern je već počeo da slavi prolaz dalje, a Arsenalu ostaje da se polako okrene narednoj sezoni i pravljenju strategije, kako da izađe iz dubioze u koju je zapao.

Porto ide sa dobrim rezultatom na revanš Malagi (1:0). Što je najvažnije nije primio gol, protiv izuzetno ofanzivnog tima kakav je sastav Manuela Pelegrinija. Portugalski tim u prvom dijelu je imao prilike poslije kornera u 16. i 18. minutu - prvo je Fernando sa prve stative poslao loptu glavom preko prečke, a sličnu šansu sa istim ishodom imao Varela.

Čovjek odluke za domaće bio je Mutinjo, koji je glavom, nakon kornera zatresao mrežu Kabaljera u 56. minutu. Bila je to nagrada za konstantne napada Porta, od početka utakmice.

Debitanat u osmini finala, nije ni zaprijetio do kraja, pa je ostalo 1:0.

Rezultati i sastavi:

Arsenal - Bajern 1:3

Arsenal (4-2-3-1): Ščešni, Sanja, Mertezaker, Košćelni, Vermalen, Vilšir, Arteta, Remzi (od 71. Rosicki), Kazorla, Podolski (od 71. Žiru), Volkot. .

Bajern Minhen (4-2-3-1): Nojer, Lam, Van Bujten, Dante, Alaba, Švajnštajger, Martinez, Miler, Kros (od 73. Gustavo), Riberi (od 63. Roben), Mandžukić (od 79. Gomez). 

Porto - Malaga 1:0

Porto (4-3-2-1): Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Sandro - Lučo Gonzales (Kastro 90+1), Fernando, Mutinjo – Ismailov (od 70. Atsu),Varela (od 58. Rodrigez) - Martinez.

Malaga (4-4-2): Kabaljero - Sančez, Demikelis, Veligton, Antuneš – Tulalan, Itura (od 78. Kamačo), Hoakin (od 63. Portiljo), Isko – Baptista (od 78. Pijazon), Santa Kruz. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније