Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

23. 07. 2020. 17:52 >> 17:48

IZDAO ŠAHTJOR

Lučesku preuzeo Dinamo Kijev

Rumun Mirčea Lučesku imenovan je danas za novog trenera Dinama iz Kijeva, saopštio je danas taj ukrajinski fudbalski klub.

Kako je saopšteno, 74-godišnji trener potpisao je dvogodišnji ugovor.

Lučesku je osvojio osam šampionskih titula sa Šahtjorom iz Donjecka, ali je bez posla skoro 18 mjeseci, otkako je napustio mjesto selektora reprezentacije Turske.

"Nedostajala mi je Ukrajina. Želio sam da se vratim u ovu zemlju, gdje sam imao uspješne rezultate", rekao je rumunski trener.

Dinamo je četvrtu godinu uzastopno vicešampion Ukrajine. Posljednji put je bio šampion 2016. godine, u posljednjoj 12. sezoni Lučeskua na klupi Šahtjora.

"Nadam se da će dolaskom novog trenerskog tima, oživjeti pobjednička tradicija Dinama iz Kijeva", naveo je predsjednik Dinama Igor Surkis u saopštenju.

Šahtjor je ove sezone osvojio titulu sa 23 boda više od Dinama.

Šampion Ukrajine igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније