Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Izvor: B92

21. 03. 2021. 20:34 >> 20:34

FA KUP

Lester eliminisao Junajted, izbjegao Siti i Čelsi

Fudbaleri Lestera plasirali su se u polufinale FA kupa pošto su na "King Pauer" stadionu savladali ekipu Mančester junajteda sa 3:1 (1:1).

Izabranici menadžera Brendana Rodžersa bili su bolji tim i zasluženo su izborili plasman među četiri gdje će se, kako je žrijebom u poluvremenu meča određeno, sastati sa Sautemptonom.

Drugi par polufinala čine ekipe Čelsija i Mančester sitija.

Jednostavno, Lester je bio i raspoloženiji, ali i odmorniji za igru s obzirom na to da je Junajted u četvrtak imao teško gostovanje Milanu u Ligi Evrope.

Pokušao je Ole Gunar Solskjer da osvježi tim, zadržao je na klupi Šoa, Bruna Fernandeša, Edinsona Kavanija i Skota Mektominija, koje je sve poslao na teren od 63. minuta, ali to nije bilo dovoljno.

Velike greške i dekoncentracija u odbrani koštali su ih poraza, a junak pobjede "lisica" bio je dvostruki strijelac Keleči Ihenačo.

Lester je poveo poslije katastrofalne greške Freda u 24. minutu. Brazilac je kratko vratio loptu ka golmanu Hendersonu, Ihenačo je to presjekao, i lako postigao gol.

Junajted je do odlaska na odmor ipak uspio da stigne do izjednačujućeg gola.

Poslije asistencije Pola Pogbe, Doni van de Bek je propustio loptu do Mejsona Grinvuda koji je bio precizan sa desetak metara za 1:1.

U nastavku, nove greške u odbrani gostiju, u 52. minutu nekoliko igrača je gledalo Jurija Tilemansa kako ide ka golu i sjajno šutira sa 18 metara za 2:1.

Konačno, poslije prekida u 78. minutu koji je izveo Mark Olbrajton, lopta je na drugoj stativi stigla do Ihenača koji je glavom proslijedio loptu iza leđa Hendersona za konačnih 3:1.

Mečevi polufinala igraće se 17. i 18. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније