Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ beta, rtcg.me ]

29. 07. 2021. 22:46   >>  22:55

KVALIFIKACIJE ZA LK

Partizan i u revanšu bolji od Dunajske Strede, debakl Hajduka

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su večeras u revanšu pobijedili domaću Dunajsku Stredu sa 2:0. Crno-bijeli su u prvom meču, odigranom prije nedjelju dana u Beogradu, slavili sa 1:0, a pobjedu u večerašnjoj utakmici donijeli su im Danilo Pantić u 20. i Rikardo Gomeš u 80. minutu.

Partizan će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv ruskog Sočija, koji je eliminisao azerbejdžansku ekipu Kešla.

Beogradski tim je prvu dobru priliku na utakmici imao u 19. minutu kada je Siniša Saničanin, poslije kornera Miloša Jojića, pokušao glavom, ali je golman Martin Jedlička bio na pravom mjestu.

Međutim, samo minut kasnije crno-bijeli su ipak poveli.

Bibras Natho je poslao loptu do Pantića koji je bio na ivici kaznenog prostora, a on je sjajno pogodio preciznim udarcem, pod prečku.

Nekoliko minuta kasnije i Dunajska Streda je opasno zaprijetila. Zuberu je izašao sam ispred golmana Aleksandra Popovića, koji je uspio da nogom zaustavi njegov udarac.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su u samom finišu prvog poluvremena imali priliku da možda i stave tačku na ovaj dvomeč, ali je udarac Rikarda Gomeša odbranio Jedlička a lopta je nakon toga završila na stativi.

Dunajska Streda je prijetila u nastavku, Andraš Šefer je u 70. minutu pogodio stativu, a najbolju šansu propustio je Andrija Balić čiji je udarac sa penala u 78. minutu sjajno odbranio Popović.

Dva minuta kasnije pitanje pobjednika riješio je Rikardo Gomeš. Velike zasluge za ovaj gol pripadaju i Saši Zdjelaru koji je lijepo prošao po lijevoj strani i pronašao Gomeša na petercu koji je pogodio za 2:0.

Hajduk iz Splita je doživio debakl, pošto je ispao od Tobola iz Kazahstana.

Hajduk je prvi meč dobio 2:0, da bi domaćin za devet minuta u drugom dijelu postigao tri gola.

Krovinović je u 70. promašio penal, ali je u sudijskoj nadoknadi Sahiti donio produžetke svom timu.

U 118. minutu Tagibergen je projektilom sa preko 20 metara presudio Hajduku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније