Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К.

08. 04. 2023. 11:36 >> 11:47

PRED SJUTRAŠNjI DERBI KOLA

Lusero: Važno je da nastavimo da igramo u pozitivnom ritmu

Fudbalski klub Budućnost je u nastavku prvenstva nakon reprezentativne pauze ostvarila tri pobjede a sjutra (nedjelja, 9. april), u deribiju kola dočekuje Petrovac pod Goricom u okviru 29. kola Prve crnogorske lige.

Budućnost želi da nastavi sa pobjedama (upisali četiri u nizu), i da zadrže prvo mjesto na tabeli sa 55 bodova i utakmicom manje od najvećeg rivala Sutjeske.

Fudbaleri Petrovca trenutno su četvrto plasirani sa 38 bodova i u sjutrašnjem derbiju pokušaće da se vrate na treću poziciju koja možda vodi u Evropu.

Budućnost pred sjutrašnji meč ima dobre rezultate a u prošlom kolu savladali su Iskru sa 3:0 u finišu utakmice.

Lusero, fudbaler Budućnosti, rekao je da su znali da će utakmica protiv Iskre biti teška i da je protivnik uradio sve da bi zatvorio njihove linije.

"Igrao je nisko kako bi nam onemogućio put do gola. Međutim, mi smo radili sve kako bi osvojili nova tri boda, a motiv je bio još veći jer smo igrali kod kuće. Na kraju, bio je 80 i neki minut kada smo probili linije rivala, postigli prvi gol, otvorili utakmicu, a zatim je i zatvorili na najljepši mogući način u našu korist”, rekao je Arijel Lusero.

Od početka proljećnog dijela sezone fudbaleri Budućnosti igraju najkvalitetniji fudbal, na osam utakmica nemaju poraz (pet pobjeda, tri remija) uz gol razliku 15:4.

Lusero koji se za mjesto startera izborio u posljednja četiri meča, a golovima riješio dva kaže da je srećan što su vezali četiri pobjede i da je ekipa to zaslužila vrijednim radom.

"Dobri rezultati utiču svima nama pozitivno na samopouzdanje. Sada se nalazimo u dobroj situaciji. Zadovoljan sam i na ličnom planu, uspio sam da postignem dva gola i čini me srećnim činjenica što mogu da pomognem ekipi. Srećan sam, uživam u momentu, a uživam i na terenu zahvaljujući saigračima koji iz dana u dan sve više vjeruju u mene, tako da očekujem još dobrih igara i golova”, rekao je 23-godišnji Argentinac.

Lusero smatra da je pred njima jedna lijepa utakmica za igranje, i da očekuje nova tri boda a u ekipi Petrovca ima drugarski odnos sa dva važna igrača, Faustom i Augustom.

“Faust je vrhunski napadač i moramo dobro da ga čuvamo, dok je na sredini terena Augusto koji je takođe odličan igrač i kome ne smijemo da dozvolimo da razvija igru. Međutim, mi se pitamo i vjerujem da ćemo naći prostor da mi prezentujemo našu igru”, rekao je fudbaler Budućnosti.

Argentinac kaže da je period adaptacije bio vrlo važan za njega jer tokom jeseni nije opravdao epitet pojačanja. Smatra da je imao šest teških mjeseci jer stvari nisu išle onako kako je želio. Smatra da su mu pripreme pomogle da se pripremi na najbolji mogući način i da bude od pomoći timu u ostvarivanju cilja.

“Kako utakmice prolaze, sve više sam srećniji i zadovoljni, sve više dobijam na povjerenju od strane igrača i stručnog štaba i polako – korak po korak – zajedno idemo ka ostvarenju zacrtanog, a to je titula”, zaključio je Lusero.

Utakmica između fudbalera Budućnosti i Petrovca počinje sjutra u 19.00h.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније