Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

18. 06. 2023. 14:34 >> 14:34

BIVŠI GVARDIOLIN ASISTENT

Mareska: Zainteresovao me je Lesterov projekat

Italijanski trener Enco Mareska rekao je da je projekat koji je predstavio Lester bio ključan u odluci da preuzme klupu bivšeg premijerligaša, iako je imao različitih ponuda.

Ovaj 43-godišnji Italijan biće novi glavni trener Lestera nakon njihovog nedavnog ispadanja iz Premijer lige, sa zadatkom da započne novu eru u klubu kako bih ih vratio na vrh.

Mareska je bio dio Gvardiolinog trenerskog štaba u Mančester Sitiju i pomogao je timu da obezbijedi trplu krunu ove sezone. Svoje jedino trenersko iskustvo stekao je tokom šestomjesečnog perioda u Parmi 2021.

U razgovoru za "La Gazzetta dello Sport", Mareska je govorio svojoj odluci da postane novi glavni trener Lestera.

"U Sitiju su dugo znali da želim da se vratim i treniram sam. Na stolu je bilo nekoliko ponuda, projekat Lestera mi se učinio najzanimljivijim i najfascinantnijim. A sada jedna od prvih stvari koje ću uraditi je da pozovem Klaudija Ranijerija, on je institucija u klubu i ideja da nekako mogu da nastavim tamo gdje je on stao me ispunjava. Ponosan sam", rekao je Mareska.

Govorio je o kvalitetima Gvardiole i kako on vidi fudbal.

"On je najbolji trener na svijetu, neponovljiv dirigent. U njegovom orkestru je svaki muzičar bitan, od prve violine do onog koji drži činele i tjera ih da sviraju jednom na koncertu. I to nije fraza, ne. Pepu je stalo da se svi osjećaju opušteno, da se osjećaju kao dio orkestra i da sviraju najbolje što mogu, bilo da su fudbaleri ili najnoviji član stručnog štaba", zaključio je Italijan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније