Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

07. 09. 2023. 11:37 >> 11:48

POVRATAK U DOMOVINU

Azar novi igrač Anderlehta

Najtrofejniji belgijski klub Anderleht želi da prekine šestogodišnji post u domaćem prvenstvu u da ove sezone napadne titulu Pro lige.

"Ljubičasto-bijeli" su prvo doveli iskusnog golmana Kaspera Šmajhela, a danas su objavili da je novi član tima reprezentativac Belgije Torgan Azar.

Ofanzivni vezni fudbaler dolazi iz Borusije Dortmund, a Anderleht je njemačkoj ekipi uplatio četiri miliona eura.

„Veoma sam srećan što sam potpisao za Anderleht. Takođe sam želeo da se vratim u Belgiju sa svojom porodicom. Pažljivo sam pratio dešavanja u klubu cijelo ljeto i bio sam impresioniran pojačanjima, kvalitetom ekipe i projektom kluba. Zaista sam želio da budem dio toga, i radujem se što ću upoznati sve i ponovo otkriti belgijsku ligu“, rekao je Azar po dolasku.

Rođeni brat Edena Azara, karijeru je počeo u Lensu, a onda je bio u Čelsiju, gdje se nije puno naigrao.

Prelaskom u Borusiju Mehengladbah, kreće i njegov fudbalski bum, pa je 2019. godine Borusija Dortmund izdvojla 25.5 miliona eura za njegov potpis.

Prošle sezone je proveo na pozajmici u ekipi PSV-a.

Za reprezentaciju Belgije je odigrao 47 utakmica i postigao je 8 golova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније