Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.L.B./S.V. ]

21. 09. 2023. 07:05 >> 07:05

ĐORĐEVIĆ ZA PORTAL

Arsenal može do Evrope, cilj da postignem što više golova

Napadač FK Arsenal dvadestešestogodišnji Boban Đorđević sa šest postignutih golova trenutno je najbolji strijelac Prve crnogorske lige. U razgovoru za Portal RTCG kaže da njegov klub i ove godine može izboriti plasman u Evropu, te da im je potrebno malo više koncentracije i sreće. Đorđević ističe i da mu je bilo potrebno dosta rada i truda da se vrati u punu formu nakon dvije operacije i 10 mjeseci van terena.

Sredinom jula 2021. imao si težu povredu. Nakon toga uslijedile su dvije operacija, koje su te neko vrijeme udaljile sa terena. Koliko je bilo teško da se vratiš u punu formu. Sa druge strane koliko je teško nakon takve povrede i dvije operacije vratiti i samopouzdanje i mentalnu snagu u igri?

Đorđević: Nakon povratka iz Kazahstana doživio sam na pripremama težu povredu, prelom stopala i morao sam da se operišem. Međutim, prva operacija je loše odrađena i poslije pola godine povratak na teren nije prošao kako treba, u roku od 10 dana sam doživio isti prelom, pa je jedina opcija bila nova operacija.

Više od 10 mjeseci sam bio van terena, nakon toga se vraćam i postaje mi sve teže i psihički i fizički, trebalo je dosta rada i truda da se vratim na nivo na kom sam bio prije toga, uz pomoć porodice i pravih prijatelja vratio sam se.

Početkom 2020. bio si najbolji strijelac Prve crnogorske fudbalske lige, nakon toga napustio si Grbalj i potpisao ugovor sa kazahstanskim klubom Aktobe. Trenutno si  prvi strijelac CFL. Možeš li da uporediš tvoju igru tada i sada?

Đorđević: U Grblju sam bio najbolji strijelac, prijalo mi je to svakako.

Odlazim u Kazahstan gdje sam možda i najviše naučio i napredovao u mojoj karijeri, mislim da sam sada dosta iskusniji, zreliji, veliko samopouzdanje imam, a samim tim je lakše i igrati.

Kako si zadovoljan početkom sezone na klupskom planu? Arsenal je trenutno šesti na tabeli, kako si zadovoljan igrom tima i rezultatima?

Đorđević: Što se mene lično tiče ne mogu biti nezadovoljan, čak naprotiv.

Arsenal je krenuo dobro, trenutno smo u padu forme, gubimo bodove koje ne bi smjeli, fali nam malo više koncentracije, malo i sreće, još ima vremena da se podignemo i nadam se da ćemo krenuti sa tim već u narednoj utakmici.

Kakve su ambicije Arsenala u ovoj sezoni, možete li opet da izborite plasman u Evropu?

Đorđević: Ambicije Arsenala su Evropa, sa moje tačke gledišta mislim da možemo, prošle godine smo uspijeli, nadam se da ćemo i ove, FK Arsenalu je tu i mijesto.

Igrao si u inostranstvu, šta treba naši timovi da poprave da bi bili konkurentni u Evropi?

Đorđević: To je definitivno da se više poradi na fizičkoj spremi, ekipe sa naših prostora znaju da igraju ali na kraju se uvijek vidi taj nedostatak snage koji fali da bi se prošlo u neki naredni krug.

Kakve su ti ambicije i želje za nastavak karijere?

Đorđević: Ambicije su mi trenutno da sada postignem što više pogodaka i da se oprobam opet negdje u inostranstvu, mislim da ovaj put imam šta da pokažem, spreman sam za veći izazov.

Nadaš li se pozivu za reprezentaciju za neke naredne kvalifikacije?

Đorđević: Volio bih da igram za reprezentaciju naravno, mislim da je to za svakog fudbalera najveća želja, da predstavlja svoju zemlju, tako da se nadam pozivu jednog dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније