Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В.

18. 10. 2023. 18:25 >> 18:25

SAOPŠTILO ŠPANSKO TUŽILAŠTVO

Đoan Laporta optužen za podmićivanje sudija

Predsjednik fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta optužen je da je podmićivao sudije, saopšteno je iz španskog tužilaštva.

Laporta je predsjednik Barselone od marta 2021. godine. Prethodno je na čelu katalonskog kluba od 2003. do 2010. godine.

Optužbe na račun Laporte odnose na period od 2008. do 2010. godine.

Kako se navodi, Laporta je optužen u sklopu istrage o navodnoj višegodišnjoj isplati miliona eura, koje je Barselona platila potpredsjedniku Sudijskog komiteta Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri.

Prethodno su španski tužioci u martu optužili nekadašnje predsjednike tog kluba Đozepa Mariju Bartomeua i Sandra Rosela za korupciju u sportu.

Negreira je bio član Sudijskog komiteta od 1994. do 2018. godine, a isplate su izvršene između 2001. i 2018. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније