Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

15. 11. 2023. 11:41 >> 11:41

BUNDESLIGA

Fišer nije više trener Union Berlina

Fudbalski klub Union Berlin sporazumno je danas raskinuo ugovor sa trenerom Ursom Fišerom poslije niza od 14 utakmica bez pobjede u svim takmičenjima.

Za pet godina u klubu, Fišer je Union predvodio od druge lige do Bundeslige i zatim u evropsko takmičenje. Klub ove sezone igra u Ligi šampiona nakon što je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu.

Međutim, rezultati ove sezone su loši, pošto Union ima samo jedan remi i 13 poraza u posljednjih 14 utakmica u svim takmičenjima. Posljednju pobjedu ekipa je ostvarila 26. avgusta.

Union je u nedjelju izgubio od Bajera iz Leverkuzena 0:4 i posljednji je na tabeli sa šest bodova, a nije postigao gol u poslednje četiri utakmice. U četiri utakmice u Ligi šampiona berlinski tim osvojio je jedan bod.

"Ovo je vrlo tužan trenutak ne samo za mene, nego i za celu porodicu Uniona. Boli jer nismo uspeli da prekinemo negativan niz. Zahvalan sam i ponosan kada se prisjetim zajedničkog vremena i uspjeha koji smo zajedno proslavili. Koliko god da je ovaj odlazak bolan, Urs Fišer odlazi kao prijatelj koga ćemo uvijek čekati raširenih ruku", rekao je predsjednik kluba Dirk Cingler.

Cingler je dodao da su on i Fišer zajedno odlučili da je vrijeme da švajcarski trener ode.

Fišer je rekao da se nadao da će moći da preokrene situaciju.

"Zahvalan sam na povjerenju koje sam ovdje uvijek osjećao. Bez obzira na sve, ispravno je sada uvesti promjenu. Ponekad novo lice, novo obraćanje ekipi pomogne da se započne promjena", naveo je Fišer.

Ekipu će privremeno voditi trener berlinske ekipe do 19 godina Marko Grote.

Sljedeću utakmicu Union igra 25. novembra na svom terenu protiv Augsburga u Bundesligi, a četiri dana kasnije na gostovanju protiv Brage u Ligi šampiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније