Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

05. 01. 2024. 11:39 >> 15:53
Čitaj mi:

FA KUP

Vlasnik Sanderlenda se izvinio: Dozvolio parole omraženog Njukasla u klupskom pabu

Vlasnik fudbalskog kluba Sanderlend Kiril Luj-Drajfus izvinio se jer su u baru na stadionu istaknuti navijački slogani velikog rivala Njukasla, uoči utakmice dva kluba u FA kupu.

Blek Kets Bar, koji će ugostiti navijače Njukasla u subotu uoči utakmice trećeg kola FA kupa, preuređen je navijačkim sloganima velikog rivala, što se nimalo nije svidjelo navijačima Sanderlenda. Ubrzo su parole uklonjene, a Sanderlend se izvinio i naveo da se radi o ozbiljnoj grešci u procjeni.

"Žalim što sam vas izneverio. Želio bih da se izvinim svima koji su povezani sa fudbalskim klubom Sanderlend zbog događaja koji su se dogodili u četvrtak. Kao i naši navijači i ja sam bio zgađen i povrijeđen kada su se na internetu pojavile fotografije neprikladnih parola, koje su sada pocijepane", rekao je Luj-Drajfus, prenio je BBC.

"Preuzimam punu odgovornost za svaku odluku koju donesu zaposleni u našem klubu i imate moju reč da ću se lično pobrinuti da uvedemo potrebne promjene kako bismo se poboljšali, pošto je jasno da u mnogim oblastima moramo da budemo bolji", dodao je 27-godišnji vlasnik Sanderlenda.

Bivši fudbaler Sanderlenda Marko Gabijadini rekao je da je klub napravio "sramnu grešku". 

"Imamo grupu koja je preuzela klub za koju biste mislili da, poslije posljednjih koje smo imali, ima malo više znanja o tome kako fudbal funkcioniše. U upravi su ljudi iz regiona. Vlasnik, njegov porodični klub (Olimpik) je umiješan u jedno od najvećih rivalstava u francuskom fudbalu i mi smo pristali na ovo. Ne mogu da vjerujem. Ovo je sramota. Navijači Njukasla će pominjati ovo 50 godina", naveo je Gabijadini za BBC.

Sanderlend i Njukasl su veliki lokalni rivali u engleskom fudbalu. Crveno-bijeli Sanderlend igra u drugoj ligi Čempionšipu, a crno-beli Njukasl u Premijer ligi.

Utakmica trećeg kola FA kupa igra se u subotu od 13.45 na stadionu Svjetlosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније