Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R./S.V.

01. 02. 2024. 12:50 >> 17:28
Čitaj mi:

SAZNAJE RTCG

Nekoliko imena u trci, Prosinečki najbliži klupi Crne Gore

Fudbalski savez Crne Gore sjutra će na sjednici Izvršnog odbora da izabere novog selektora seniorske reprezentacije. Prema nezvaničnim saznanjima RTCG, najbliži klupi naše selekcije je hrvatski trener Robert Prosinečki.

Prosinečki je imao blistavu igračku karijeru. 

U trenerskoj je vodio Crvenu zvezdu, Kajzerispor u dva navrata, reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, Denizlispor, ljubljansku Olimpiju i Rudeš. Klupu Zagrepčana napustio je minulog septembra, nakon što je osvojio samo bod u sedam prvenstvenih kola.

Važi za najuspješnijeg selektora Azerbejdžana, uz Njemca Bertija Fogtsa. Na klupi te selekcije je upisao nekoliko zapaženih rezultata, poput remija sa Hrvatskom, Norveškom i Češkom.

Uz to, Azerbejdžan je sa njim na klupi stigao do najubjedljivije pobjede u istoriji - 5:1 protiv San Marina.

I na klupi "zmajeva" je imao dobre rezultate. Sa Safetom Sušićem drži rekord od 10 pobjeda u nizu Bosne i Hercegovine. Sa tom selekcijom hrvatski trener je izborio plasman u A Ligu nacija i baraž za EP:

Spekulisalo se i da su u igri za kormilo "sokola" Mladen Krstajić, Mirko Vučinić i Igor Angelovski, koji je za naš portal demantovao da je imao komunikaciju sa FSCG.

Krstajić je u posljednjem mandatu vodio je selekciju Bugarske, sa kojom je prekinuo saradnju početkom oktobra prošle godine. Razlog su bili nezadovoljavajući rezultati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

U karijeri je bio i selektor Srbije, vodio je i dva kluba, Makabi iz Tel Aviva i Bačku Topolu.

Vučinić je bio pomoćnik bivšeg selektora Miodraga Radulovića, a jedan je od najboljih igrača u istoriji našeg fudbala.

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza 27. decembra usaglašeno je da ,,rukovodstvo Saveza u narednom periodu obavi razgovore sa kandidatima za ovu poziciju kako bi IO imenovao novog selektora do kraja januara 2024. godine“.

Crna Gora je bez selektora od početka decembra, kada je sporazumno raskinut ugovor sa Miodragom Radulovićem.

Na klupi Crne Gore do sada su bili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović. 

Reprezentacija Crne Gore prvi meč u ovoj godini odigraće 21. marta, protivnik u prijateljskom duelu biće selekcija Bjelorusije u Antaliji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније