Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

04. 02. 2024. 19:04 >> 19:04
Čitaj mi:

ORGANIZATOR ĆE DOBITI UMANJENA SREDSTVA

Navijači i vlada Hong Konga ljuti jer Mesi nije igrao utakmicu

Navijači u Hong Kongu zviždali su danas fudbalerima Intera iz Majamija, tokom prijateljske utakmice sa izabranim timom lokalne lige, pošto Lionel Mesi nije igrao za američki klub.

Inter je danas pobijedio ekipu iz Hong Konga 4:1 pred oko 40.000 navijača. Mesi nije igrao zbog povrede tetive, a utakmicu je zbog problema sa koljenom propustio i Luis Suares.

Navijači su zviždali i uzvikivali da im se vrati novac za ulaznicu, a negodovali su i kada im se obratio suvlasnik Intera Dejvid Bekam.

Vlada Hong Konga saopštila je da će organizator utakmice dobiti umanjena sredstva.

"U vezi sa tim što Mesi nije igrao danas, vlada kao i svi fudbalski navijači, su izuzetno razočarani zbog angažmana organizatora. Organizator duguje svim navijačima objašnjenje. Naš komitet će preduzeti dodatne mjere sa organizatorima u skladu sa odredbama i uslovima, što uključuje smanjenje iznosa finansiranja zbog toga što Mesi nije igrao", navodi se u saopštenju, prenio je BBC.

Komitet je odobrio 1,5 miliona funti za događaj, kao i dodatna sredstva za mjesto održavanja.

Na stadionu u Hong Kongu okupilo se 38.323 navijača, koji su platili 101 funtu za ulaznicu.

Uzvici "Hoćemo Mesija" pojačali su se u drugom poluvremenu, ali je Argentinac nastavio da gleda utakmicu sa klupe.

Organizatori su saopštili da prije utakmice nijesu znali da Mesi i Suares neće igrati.

"Ljekarska ekipa njihovog kluba smatrala je da Mesi i Suares nijesu sposobni da igraju na svačije, uključujući i naše, razočaranje", navodi se.

Trener Intera Herardo Martino izvinio se navijačima.

"Shvatamo da su navijači razočarani odsustvom Mesija i Suaresa i zbog toga se izvinjavamo, ali to je odluka koju je donio naš ljekarski tim. Da je postojao način da igraju makar i malo, mi bismo to uradili, ali to bi bio preveliki rizik", rekao je Martino.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније