Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

14. 02. 2024. 22:51 >> 23:12
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA

Imobile za radost Lacija, PSŽ na kraju rutinski

Fudbaleri Lacija slavili su u prvom duelu osmine finale protiv Bajern Minhena . I fudbaleri PSŽ-a su bili bolji od Real Sosijedada

Lacio, za koji je cijelu utakmicu odigrao naš Adam Marušić, se sobro suprostavio moćnom bavarskom timu, a, igrači Mauricija Sarija žargonski rečeno ostavili srce na terenu.

Već u šestom minutu zaprijetili su "nebesko plavi" preko Luis Alberta, ali je njegov udarac bio blokiran. Samo minut kasnije probao je Hari Kejn, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Nakon toga je njemački tim preuzeo blagu inicijativu, ali ponovo je zaprijetio Lacio i to nakon kornera. Međutim Romanjoli je slabo zahvatio loptu glavom , iako se prethodno dobro izborio za poziciju.

Ponovo je Luis Alberto imao priliku za Lacio ali udarac oldazi tek nekoliko centimetra pored stative gola Manuel Noera.

Do kraja poluvremena samo je bila jooš jedna prilika i to Sanea, koji je nakon dobro uigrane akcije na malom prostoru ipak bio neprecizan iz solidne pozicije.

U nastavku Lacio je krenuo da igra ofanzivnije i već u trećem minutu poluvremena Isaksen je imao priliku. Izašao je sam na Noera ali mu je lopta pobjegla.

Bilo je još dvije poluprilike za "nebesko plave", a onda u 66. minutu Upamekano pravi katastrofalan potez za svoj tim.

Francuski defanzivac je otvorenom nogom u šesnaestercu startovao nad Isaksonom, zavrijedio je direktan crveni karton, a Lacio je dobio penal koji je kapiten Ćiro Imobile iskoristio.

Bajern je probao sa taktikom - lopta Kejnu pa šta bude, ali osim par prekida niije bilo većih prilika.

Mogao je Lacio da poveća prednost ali je Felipe Anderson bio neodlučan, a samo dva minuta kasnije udarac Pedra je otišao pravo u Noera. Ostalo je na kraju 1:0 i kada se pogleda sve imaće za čime da žali tim Mauricija Sarija jer bi sa većom prednošću imali izglednije šanse za prolazak dalje. 

PSŽ ISKORISTIO GREŠKE SOSIJEDADA

Fudbaleri Pari Sen Žermena su iskoristili sve što su "dobili na poklon" od odbrane Real Sosijedada i sa solidnom zalihom od 2:0 ide u San Sebastijan za tri nedjelje na revanš.

Već u šestom minutu Mbape je zaprijetio iz trka, ali istakao se i golman Remiro koji je dobro odbranio.

Prvih 20-ak minuta obilježio je Usmana Dembele, koji je pokazao da najbolje poznaje goste iz Španije, a par puta je sa atraktivnim potezima dizao publiku "Parka prinčeva" na noge.

Sosijedad je prvi put ozbiljnije zaprijetio preko Kuba, koji je sve odradio kako treba sem završnice.

Uslijedile su šanse na obije strane. Prvo je Andre Silva za Sosijedad, a onda Dembele za PSŽ, ali mreže su ostale netaknute.

Na sam kraj prvog poluvremena Merino je umalo utišao Pariz, Donaruma je već bio savladan, ali je lopta pogodila prečku.

Sve do 58. minuta utakmice sticala se slika da je Sosijedad ravnopravan suparnik, čak na momente i bolji, ali tada odbrana španskog tima je zakazala.

Korner je izveo Dembele, loptu je glavom udario Markinjos, a na drugoj stativi Mbape je bio potpuno sam pa mu nije bilo teško da zatrese mrežu.

Gol je dao "Svecima" dodatni podstrek pa su krenuli da stvarajo nove šanse, od kojih je najbolju imao strijelac prvog gola, koji je samo šest minuta nakon pogotka pogodio prečku.

U 70. minutu mladi Bredlo Barkola je dobio dobru lotu od Ruiza po lijevoj strani.

Mladi Francuz se stuštio ka golu, driblingom je izbacio Traorea, ostatak odbrane nije stigao da zatvoti i PSŽ je duplirao prednost.

Do kraja meča ekipa Luis Enrikea je imala još par prilika i na kraju je rutinski meč privela kraju.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније