Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

13. 03. 2024. 23:19 >> 23:19
Čitaj mi:

SJAJNA UTAMICA NA "VITALITIJU"

To je Engleska: Bornmut gubio 0:3, pa prekrenuo u drugom poluvremenu

"Znate šta je fudbal", sa ovom rečenicom iz kultnog filma "Kad porastem biću kengur" može da se opiše ono što se dešavalo večeras na stadioni "Vitaliti". U duelu Bornmuta i Lutona gosti su vodili 0:3 na poluvremenu, ali su pipularne "trešnjice" uspjele da se vrate i na kraju da slave sa 4:3.

Jedan od najvećih povrataka u istoriji Premijer lige.

Gosti iz Lutona u spoznaji da bi pobjedom mogli da pobjegnu iznad zone ispadanja, igrali su kao u "transu".

"Šeširdžije" su povele već u devetom minutu, Džordan Klark je centrirao sa dense strane, lopta je otišla na drugu stativu gdje je bio Tahit Čong kojem nije bilo teško da savlada golmana Neta.

U 35. minutu Luton je duplirao prednost. Ponovo je išla lopta na drugu stranu, Alfi Doti je pronašao Ogbenua, a on rutinski reagovao.

Sudijska nadoknada prvog poluvremena i Ros Barkli, bivši fudbaler Evertona i Čelsija i engleski reprezentativac je pobjegao odbrani i dao gol za 0:3.

Niko tada nije mogao ni da pretpostavi da će ekipa Adonija Iraole da izvede čudo u nastavku.

Jedan od junaka povratka bio je Antoan Semenjo. Fudbaler koji je produkt Bristola je odigrao odlično poluvrijeme.

Povratak je uslijedio prvo preko Dominik Solankea. Napadač Bornmuta je sve odradio kako treba. Prijem, dribling, egzekucija, i u 50. minutu je bilo 1:3.

Uslijedili su novi napadi "trešnjica" i 12 minuta kasnije već je bilo 2:3. Ilija Zabarnija je dao gol, iako je izgledalo da su fudbaleri Lutana uspjeli da iubace loptu sa gol linije. Međutim tehnologija sa gol linije je pokazala da je lopta ipak prešla mrežu.

I onda je uslijeido šou Semenja.

Krilni napadač je prvo nakon dva driblinga, lijevom nogom pogodio za izjednačenje.

Isti fudbaler je u 83. minutu ispisao istoriju. Sjajan dribling na sredini, lopta za Unala, koji mu je vratio, stuštio se ka golu Semenjo i onda desnom nogom zakucao mrežu gostiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније