Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

16. 04. 2024. 23:58 >> 00:39

LIGA ŠAMPIONA

Mbape junak PSŽ-a , čudesna noć u Njemačkoj

Još jednu fantastičnu fudbalsku predstavu režirali su Barselona i PSŽ u Ligi šampiona. Istina, više su se radovali gosti iz Francukse - pobjeda 4:1 u revanšu četvrtfinala i nakon minimalnog poraza u prvom duelu izborili su plasman u polufinale.

Nije idealno počelo za četu Luisa Enrikea koja je već nakon 12. minuta na "Monžuiku" bila u zaostatku -  Barselona je povela 1:0 golom Rafinje, asistencija Jamala.  Nastavila je Barsa i nakog gola da napada, prijetio je i PSŽ, ali nije bilo prevelikih uzbuđenja do 29. minuta kada je direktan crveni karton dobio igrač domaćeg tima Arauho. 

Kao što se moglo i očekivati, PSŽ je osjetio slabost protivnika i krenuo naprijed, to se isplatilo u finišu poluvremena, pogodio je Dembele za 1:1 u 40. minutu. Što je bio rezultat nakon prvog dijela.

Od starta drugog poluvremena PSŽ je imao više loptu u nogama, napadao i do preokreta došao u 55. minutu - pogodio je Vitinja za 2:1.

Samo pet minuta kasnije trener fudbalera Barselone - Ćavi Ernandez dobio je crveni karton zbog šutiranja reklame. Ubrzo nakon toga penal za PSŽ, siguran izvođač sa bijele tačke Mbape za 3:1 u 61. minutu. 

Pitanje pobjednika riješeno je u 89. minutu, Barseloni je "presudio" Mbape golom za 4:1.

Drugi meč večeri, okršaj manje "zvučnijih" timova donio je dosta uzbuđenja i na kraju slavlje navijača i igrača Borusije Dortmund koja je u goleadi pobijedila Atletiko Madrid 4:2 i anulirala poraz od 1:2 u Španiji prošle nedjelje.

Nakon što su preživjeli 5. minut i veliki promašaj igrača Ateltika - Morate, domaći su se konsolidovali i zaigrali bolje, poveli su u finišu prvog poluvremena, pogodio je Brant za 1:0 igrao se 34. minut.

Samo pet minuta kasnije proključao je "Signal Iduna Park" -  prelijep gol za 2:0 postigao je Matsen u 39. minutu.

Znalo se da se neće lako predati izabranici Ćola Simeonea, tako je i bilo - samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu, Atletiko je smanjo na 2:1, autogol je postigao Mac Humels u 49. minutu.

Ono čega su se pribojavali domaći fanovi dogodilo se u 64. minutu - Atelitiko je izjedančio na 2:2, gol je postigao Anhel Korea.

Krenulo se od nule, i ako je Atletiko u tom trenutku imao rezultat koji ga vodi u polufinale. Međutim momci Edina Terzića smogli su snage da naprave podvig. Nisu se predavali i za to su nagrađeni, poveli su 3:2 u 71. minutu - strijelac Filkrug.

Poznata je upornost i želja klubova iz Njemačke što se demonstriralo i u ovom okrašaju, samo tri minuta kasnije, novi gol za Dortmund - Sabicer je pronašao put do mreže za 4:2 u 74. minutu. 

Upravo će PSŽ i Borusija Dortmund biti rivali u polufinalu - prvi meč je 30. aprila u Njemačkoj.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније