Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 04. 2013. 23:55 >> 00:57

PRIMERA

Barsa lako sa Majorkom

Barselona je imala samo lakši "trening" pred iskušenja u Ligi šampiona. Katalonci su sa pola snage savladali "fenjeraša" Majorku 5:0. Mec je obilježio povratak odbrambenog igrača Erika Abidala koji zbog tumora i transplantacije jetre nije igrao od februara prošle godine.

Blistao je tandem Fabregas - Sančez. Španac je postigao het-trik, dok je as iz Čilea dao dva gola. Barselona je meč prelomila sredinom prvog poluvremena, kada je za dva minuta postigla dva gola.

Poluvrijeme je završeno 4:0, da bi Katalonci u nastavku smanjili tempo i postigli još jedan gol (Fabregas). Razlika u odnosu na Real ostala je 13 bodova, pa je pitanje kola kada će Barselona i zvanično proslaviti titulu.

Real je teže nego što rezultat govori pobijedio Levante 5:1,ali ipak, sa velikim samopouzdanjem odlazi na revanš sa Galatasarajem, u Istanbulu.

Levante je poveo na "Bernabeuu", preko Mićela. Međutim, već do poluvremena Iguain i Kaka iz penala su preokrenuli rezultat. Posebno će se pamtiti gol Argentinca, koji je "polumakazicama" pogodio rašlje gola gostiju.

Levante se držao do posljednjih pet minuta, kada je uslijedio "blic-krig" Madriđana. Ronaldo i dva puta Ozil nanijeli su gostima ubjedljiv poraz, koji po prikazanoj igri nijesu zaslužili.

Sosijedad nezadrživo ide ka Ligi šampiona, a danas je pobijedio učesnika ovog takmičenja Malagu sa 4:2. Tim sa "Anoete" ima četiri boda više u odnosu na petoplasirani Betis.

Nakon akcije Grizmana i  Agirećea u listu strijelaca se upisao Karlos Vela, za 1:0. Tri minuta kasnije bilo je 2:0. Defanzivac De La Bela snažno je šutirao po zemlji i naterao Kamenija da drugi put vadi loptu iz mreže.     

Na isteku pola sata igre  Grizmana je "dugu" loptu saigrača primio na grudi u trku, a onda raspalio po njoj u gol. Malaga se tu predala i okrenula mislima ka meču sa Dortmundom u utorak.

Smanjio je Pedro Morales, ali je stvari pod kontrolu  vratio defanzivac Injigo Martinez, kada je glavom poslije kornera, matirao Kamerunca na golu Malage. Konačan rezultat  postavio je iskusni Roke Santa Kruz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније