Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 02. 2015. 23:19 >> 23:30
1

TORINO SLAVIO U BASKIJI

Ludnica u Roterdamu, Roma prošla

U osminu finala Lige Evrope plasirali su se Torino, Roma, Klub Briž, Everton, Napoli, Dnjipro i Volfsburg.

Fejenord i Roma su odigrali uzbudljiv meč, gdje je bilo svega i što je najgore ponovo su u prvom planu bili huligani - navijači Fejenorda su prekinuli meč, nakon što je sudija isključio igrača domaćeg tima. Naime, domaći navijači su na rasnoj osnovi vrijeđali i gađali Žervinja rekvizitom u obliku banane, glavni arbitar je prekinuo meč i povukao igrače u svlačionice. Poslije 15 minuta pauze utakmica je nastavljena. 

Ljajić je doveo u vođstvo Romu, da bi izjednačio Manu sa igračem manje, a Žervinjo je nakon odlične asistnecije Torosidisa poslao loptu u mrežu i odveo "Vučicu" dalje. Prvi meč je završen rezultatom 1:1.

Sjajna utakmica viđena je u Bilbau. Nakon 2:2 iz prvog susreta, i revanš u Španiji donio je goleadu. Torino je poveo pšogotkom Kvaljarele u 16. minutu, da bi minut prije odlaska na odmor izjednačio Iraola.

Maksi Lopez je u trećom minutu nadoknade prvog dijela vratio vođstvo italijanskom predstavniku. De Markos je vratio stavri u egal u 61. minutu, a veliku pobjedu i prolaz Torinu donio je Darmian golom u 68. minutu.

Everton je kod kuće sa 3:1 rutinski savladao Jang Bojs i tako sa ukupnih 7:2 prošao dalje. Svi golovi pali su u prvom poluvremenu. Za "karamele" su pogodili Lukaku (dva puta) i Miraljas, dok je jedini gol za goste postigao Sanogo.

Olimpijakos kod kuće nije nadoknadio poraz od Dnjipra 2:0 u prvom suretu. Mitroglou je u 14. minutu pogodio za 1:0 i pojavila se tada nada za grčkog velikana, ali je u 22. Fedecki poravnao. Potom je početkom nastavka isključen Milivojević a u nadoknadi su viđena još dva gola.Dominguez je iz penala pogodio za 2:1, da bi konačnih 2:2 u drugom minuti nadoknade postavio Kalinić.

Napoli je kod kuće golom De Guzmana iz 19. minute minimalno savladao Trabzonspor, a Briž je razbio Alborg 3:0 i sa ukupnih 6:1 prošao dalje.

Jedini meč bez golova odigran je u Lisabonu gdje su se sastali Sporting i Volfsburg. Dalje idu Njemci, koji su slavili u prvom susretu 2:0.

Liga Evrope, 1/16 finala, revanši:

Atletik Bilbao – Torino 2:3 (prvi meč 2:2)
Iraola 44, De Markos 61 – Kvaljarela 16p, Lopes 45+3, Darmijan 68

Klub Briž – AaB Olborg 3:0 (3:1)
Vaskes 11, Ulare 64, Bolingoli-Mbombo 74

Everton – Jang Bojs 3:1 (4:1)
Lukaku 25p, 30, Miralas 42 – Sanogo 13

Fejenord – Roma 1:2 (1:1)
Manu 57 – Ljajić 45+2, Žervinjo 60

Olimpijakos – Dnjipro 2:2 (0:2)
Mitroglu 14, Dominges 90p – Fedeckij 23, Kalinić 90+2

Napoli – Trabzonspor 1:0 (4:0)
De Guzman 19

Sporting – Volfsburg 0:0 (0:2)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније