Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 05. 2015. 22:42 >> 23:12

DVA GOLA KOLUMBIJCA

Sevilja na krilima Bake do trofeja i LŠ

Sevilja je odbranila trofej Lige Evrope i što je još važnije izborila Ligu šampiona - španski tim je u finalu u Varšavi savladao Dnjepar 3:2, a blistao je Kolumbijac Karlos Baka koji je postigao dva gola i zabilježio asistenciju. Timu iz Andaluzije je ovo četvrti trofej u ovom takmičenju.

Prvo poluvrijeme donijelo je sjajan fudbal. Već u sedmom minutu počela je goleada - Kalinić i Mateus su odigrali dupli pas, a hrvatski napadač je  glavom sa sedam, osam metara savladao Rika. Nakon toga se ukrajinski tim povukao, što je Sevilja kaznila i za samo četiri minuta došla do preokreta.

Prvo se Kričovjak u 28. minutu nakon kornera najbolje snašao u gužvi i pogodio donji desni ugao za 1:1.

Samo četiri minuta kasnije golman Rejes je fenomenalno uposlio Baku, koji je izašao sam ispred  Bojka, zaobišao ga  i poslao loptu u mrežu 2:1.

Međutim, to nije pokolebalo Ukrajince, zaprijetio je Konopljanka fantastičnim udarcem, da bi Dnjepar u 44. minutu vratio stavri u egal.

Kapiten Rotan je maestralno izveo slobodnjak za 2:2. To je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku su i jedni i drugi bili mnogo oprezniji. Sevilja je imala inicijativu, ali su izostale prave gol šanse. Konopljanka je prijetio sa distance, dok je Sevilja imala šanse preko Mbije i Kričovjaka, čiji je šut iz neposredne blizine bio izblokiran.

Trenutak odluke se dogodio u 73. minutu - Vitolo je sjajno proigrao Baku, a on je pobjegao Fedeckom i iz prve "pocijepao" mrežu.

Do kraja, Dnjepar nije napravio ozbiljniju šansu, a finišu je fudbaler Ukrajinaca Mateus kolabirao i na nosilima je iznijet sa terena.

 

Dnjepar - Sevilja 2:3 (2:2)

Strijelci: Kalinić 1:0 (7), Kričovjak 1:1 (28), Baka 1:2 (31), Roten 2:2 (44), Baka 2:3 (73).

Stadion: Nacionalni u Varšavi. Sudija: Martin Etkinson (Engleska).

Dnjepar: Bojko, Fedecki, Daglas, Čeberjačko, Leo Matos, Kankava (od 85. Šakov), Fedorčuk (od 68. Bezus), Mateus, Rotan, Konopljanka, Kalinić (od 78. Seležnjov).

Sevilja: Riko, Vidal, Kariso, Kolodiejčak, Tremulinas, Mbija, Kričovjak, Rejes (od 59. Koke), Banega (od 89. Ibora), Vitolo, Baka (od 82. Gamiro).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније