Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 05. 2015. 12:36 >> 12:29

SJUTRA ZA TROFEJ LE

Dnjepar želi da ispiše istoriju u Varšavi

Fudbaleri ukrajinskog Dnjepra i španske Sevilje odigraće sjutra u Varšavi finalni meč Lige Evrope. Sevilja, koja brani trofej, će to biti četvrto finale tog evropskog klupskog takmičenja, dok je Dnjepru plasman u finale najveći uspjeh u klupskoj istoriji.

Sevilja je već tri puta osvaja trofel LE, 2006, 2007. i 2014. godine, dok će Dnjepar sjutra pokušati da osvojiti svoj prvi evropski trofej.

Španci su na papiru favoriti, ali ukrajinski tim je na putu do finala izbacio nekoliko ekipa sličnog kvaliteta, posljednji u nizu Napoli u polufinalu.

"Sevilja sigurno nije kvalitetniji tim od Napolija, nećemo se preplašiti, ali nećemo ni srljati. Uostalom, mi tako uvijek igramo. Ne srljamo s napadima, nego igramo organizovano u odbrani i čekamo svoju priliku iz kontranapada. Cijela sezona nam se bazira na toj utakmici, kad smo već dogurali tako daleko, želimo da osvojimo trofej pobjednika Lige Evrope", izjavio je intervjuu za Goal.hr napadač Dnjepra i hrvatske reprezentacije Nikola Kalinić.

Dnjepar nije bez šansi, ima dosta iskusnih igrača, kapetena i par standardnih igrača ukrajinske reprezentacije, kao i nekoliko iskusnih i provjerenih internacionalaca.

"Počeli smo da se spremamo za finale protiv Sevilje još prošle nedjelje, a u srijedu je utakmica. Iako smo za vikend igrali derbi utakmicu protiv Šahtjora, već smo svi mislima bili u Varšavi," rekao je Kalinić.

Dnjepar je iznenađenje u LE, a svojim uspjesima je ujedinio Ukrajinu. Za polufinale napunio je Olimpijski stadion u Kijevu, ulaznice su bile i svega 10-ak eura, a mnogo će Ukrajinaca, bez obzira jesu li navijači Dinama, Šahtara ili Dnjepra, doći i u glavni grad Poljske.

Kao drugoplasirani u F grupi izborio je plasman među 32 najbolja, a na putu do finala eliminisao je Olimpijakos, Ajaks, Briž i već spomenuti Napoli.

Sevilja je bila druga u G grupi, a u eliminacionoj rundi bila je bolja od Borusije iz Menhengladbaha, Viljareala, Zenita i Fiorentine.

Finalni duel u Varšavi počeće u 20 sati i 45 minuta, uz direktan prenos na Prvom programu TVCG.

Sevilja je u prošlogdišnjem finalu, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pobijedila Benfiku 4:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније