Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 03. 2015. 18:16 >> 18:09

ZBOG BOJE KOŽE

Etou zabranili da kupi sat u Londonu

Napadač Sampdorije Samjuel Eto želio je u Londonu da kupi sat , ali ga je u tome, zbog činjenice da je tamnoput, spriječila prodavačica.

Eto je izjavio da je njegova kupovina kreditnom karticom odbijena zbog predrasuda.

“Pitao sam prodavačicu da li može da mi pokaže sat. Vidio sam da se okrenula i pogledala kolege uz izraz lica koji je govorio ‘Uh, šta sada da radim?’. Ipak mi je dozvolila da pogledam sat, ja sam ga uzeo i rekao: ‘Ok, kupit ću ga’. Izvadio sam kreditnu karticu, otišla je da provuče kroz aparat, vratila se i rekla mi da je odbijena. Pitao sam je: ‘Da li je odbijena ili vi ne želite da je prihvatite?’, jer mi se to događalo mnogo puta. ‘Ne, odbijena je’, odgovorila mi je”, objasnio je Eto situaciju u Londonu. 

Radnik iz objezbjeđenja je pokušao da opravda koleginicu, a potom je kamerunskog fudbalera pitao kako se zove. 

“Ako ti kažem ime, prepoznat ćeš me’, rekao sam. On je samo slegnuo ramenima i odgovorio sam: "Ja sam Eto". On je povikao: ‘Neeee! Juče smo moja žena i ja razgovarali o tebi. Mogu li se fotografisati sa tobom, kako bih poslao supruzi?’. ‘Možemo se slikati, ali ste napravili grešku jer ne možete suditi ljudima prema boji njihove kože’, odgovorio sam mu. Ne mislim da je rasista, ali ima stereotipe prema crncima kao ‘onim ljudima”, zaključio je Eto.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније