Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 07. 2015. 09:44 >> 09:34

POJAČANJA ZAKAZALA

PSŽ nanio prvi poraz Junajtedu u SAD-u

Fudbaleri Pari Sent Žermena nanijeli su prvi poraz Mančester junajtedu na "Međunarodnom kupu šampiona" u SAD-u i osvojili trofej na tom turniru.

Na revijalnom takmičenju deset klubova, Junajted je do sada savladao Barselonu (3:1), San Hose (3:1) i CF Ameriku (1:0), ali protekle noći "đavoli" su podbacili, posebno ljetošnja pojačanja.

Luj van Gal je u Čikagu izveo skoro najjači sastav, ali njegov tim nije uspio ni da postigne gol.

Mautidi je u 25. minutu doveo u vođstvo šampiona Francuske, a konačan rezultat postavljen je već u 34., kada je mrežu zatresao Zlatan Ibrahimović, takođe iz kontranapada.

Junajted je meč pred 61.351 gledaocem počeo u sastavu De Hea - Darmijan, Džons, Blind, Šo - Kerik, Švajnšajger - Mata, Depaj, Jang - Runi, ali nije mogao da parira Parižanima. Ni Kerik, Džonston, Lingard, Pereir, Šnajderlin, Smoling i Valensija, koji su ušli sa klupe nijesu usojeli da prmijene situiaciju na terenu.

PSŽ se do kraja meča rutinski odbranio i sačuvao svoju mrežu.

Van Galova pojačanja nijesu se dokazala, a posebno na udaru kritika engleskih medija našao se Švajnštajger. Holanđanin nema puno vremena da uigra nove igrače, pošto Premijer liga počinje za 10-ak dana, tačnije 8. avgusta.

Trener PSŽ-a Loran Blan na teren je od prvog minuta izveo golmana Trapa, defanzivce Van der Vila, Orijea, Silvu i Maksvela, na sredini Veratija, Stambulija i Matuidija, a u ofanzivi Augustina, Lukaša i Ibrahimovića.

 

Blizu dogovora oko Di Marije

Junajted i PSŽ su ovog ljeta često dovođeni u vezu zbog transfera Anhela di Marije.

Spekulacije o odlasku Argentinca iz Mančestera sve su glasnije, a dodatno ih je 'podgrijao' menadžer engleskog kluba Van Gal.

"Nemam pojma gdje se Di Marija nalazi", rekao je Van Gal poslije poraza svog tima od PSŽ-a.

Di Marija je na Old Traford stigao prošle godine iz madridskog Reala, za rekordni transfer od 60 miliona funti, ali je u svojoj prvoj sezoni u Premijer ligi upisao samo dvadeset nastupa.

S druge strane, trener Loran Blan je očigledno daleko bolje upućeniji od svog kolege.

"Mančester Junajted i Pari Sen Žermen su veliki klubovi, a pregovori znaju da budu veoma teški. Ali, blizu smo kompletiranja posla", rekao je Blan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније