Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me [ Mina ]

29. 05. 2016. 08:51 >> 08:34

IZBORILI MAJSTORICU

Šampionski brejk Golden Stejta

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Oklahomu 108:101 i izjednačili rezultat na 3:3, u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

 

Najzaslužniji za trijumf zvaničnog šampiona u Oklahomi bio je Klej Tompson sa 41 poenom. On je oborio rekord postigavši 11 trojki, što je najviše ubačenih šuteva van linije 7,25 m u plej-ofu.

Istakao se i Stefon Kari, koji je meč završio sa 31 poenom, deset skokova i devet asistencija.

“Igrali smo sa mnogo srca i vjere kako bi došli do ove pobjede. To smo i željeli, uzbuđeni smo, ali nije sve gotovo”, rekao je Kari nakon meča.

Tompson je dao 19 poena u zadnjoj četvrtini i bio najzaslužniji što je njegov tim stigao zaostatak od osam poena u zadnjih 12 minuta.

“Stef mi je rekao – ovo je tvoje vrijeme, napravi šou i zabavi se. Dobro sam to čuo, i samo sam pokušao da budem što agresivniji”, kazao je Tompson.

U ekipi Oklahome, Kevin Durant je postigao 29, dok je Rasel Vestbruk uz 28 poena dodao i 11 aisstencija, devet skokova i četiri ukradene lopte.

Odlučujući, sedmi meč finala Zapada na programu je u noći između ponedjeljka i utorka u Ouklendu.

Plasman u veliko finale izborio je Klivlend, koji je u finalnoj seriji Istočne konferencije u šest mečeva bio bolji od Toronta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније