Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

13. 01. 2017. 10:54 >> 17:26
9

OBRADOVIĆ BIJESAN

Vičite "Željko Turčine", veći sam Srbin od vas

Trener Fenerbahčea Željko Obradović bio je bijesan nakon sinoćnjeg meča sa Crvenom zvezdom u Evroligi pošto su ga navijači beogradskog tima vrijeđali skandirajući "Željko Turčine".

Obradović je na konferenciji za medije nakon meča istakao da ga je posebno zaboljelo pogrdno skandiranje navijača.

"Nijednom nikakav ružan gest nijesam napravio kada sam dolazio, a viču mi 'Željko Turčine...'. Veći sam Srbin od svih njih zajedno. Lako je ovdje da se bude Srbin, budite Srbi tamo gdje sam ja bio Srbin. Jedna stvar me najviše boli, što niko iz Zvezde nije reagovao na to. Mislio sam da su mi drugari, ali od večeras nijesu. Ovo je bilo horsko pjevanje, što znači da je pripremljeno", rekao je trofejni stručnjak.

Što se samog meča tiče, u kojem je Zvezda slavila sa 75:73, on je istakao da je utakmica bila "veoma teška", te da su Zvezdini košarkaši igrali hrabro.

"Utakmica je bila lijepa za gledanje, sa mnogo preokreta i taktičkih stvari. U onoj završnici smo morali da dobijemo. Igrači Zvezde su mladi, hrabri", rekao je Obradović novinarima poslije utakmice u Beogradu.

On je čestitao Zvezdi pobjedu.

"Utakmica je bila veoma teška. Donosili smo loše odluke, a Zvezda je igrala pametno i mislim da je to odlučilo. Mogli smo lako da privedemo utakmicu kraju, ali ponavljamo greške", kazao je Obradović.

Rekao da u Evroligi nema favorita, što se i pokazalo do sada i da su svi rezultati mogući do kraja.

On je rekao da je njegov tim loše odigrao u finišu. Bio je nezadovoljan kako su njegovi košarkaši igrali posljednja četiri napada i odbrane.

"Igrač treba da radi ono što zna. Ako pokušava da bude heroj, a za to nije sposoban, to je veliki problem. Koliko god da im pričaš, prave se i rade stvari koje nijesu radili u životu. Ali, to je tako, šta da se radi", rekao je Obradović.

Fenerbahče će u sljedećem kolu dočekati Panatinaikos, dok će Zvezda gostovati Makabiju.

"Delije" vrijeđale i Bogdanovića

Navijači srpskog kluba su često vrijeđali i Bogdana Bogdanovića, koji je nekad igrao za Partizan.

Košarkaš Fenerbahčea je rekao da ga nijesu pogodile uvrede navijača Crvene zvezde jer je navikao na to.

"Oni navijaju za svoj klub, zvižde, a nas vrijeđaju malo više zato što smo partizanovci. Ali, navikli smo na to, to je normalno, šta da se radi", rekao je Bogdanović poslije utakmice u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније