Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

31. 03. 2024. 22:36 >> 22:39
1
Čitaj mi:

OVJERIO 2. MJESTO

Obradović: Atmosfera u „Morači” primjer za sve

Partizan je uradio ono po šta je došao u Podgoricu - dva puta u sedam dana je osvojio „Moraču”, poslije SC Derbija savladao i Budućnost Voli u velikom derbiju, čime je kolo prije kraja AdmiralBet ABA lige osigurao 2. mjesto pred plej-of.

Najtrofejniji evropski trener svih vremena, Željko Obradović, na pres konferenciji je prvo pričao o sjajnom ambijentu u dvorani, gdje je dočekan aplauzima.

„Bila je izuzetno lijepa utakmica u izvanrednoj atmosferi. Hvala svim ljudima iz Budućnosti na izuzetnom gostoprimstvu, trudićemo se da to vratimo. Meč je bio na zavidnom nivou fer-pleja, a odlučen je u posljednjih nekoliko posjeda. Posljednja dva napada smo odigrai dobro, Ledej je pogodio izuzetno težak šut i odvojio nas na osjetnu razliku, a onda smo odigrali i dobru odbranu. Na ovakvim utakmicama sitni detalji odlučuju”, rekao je Obradović.

„Crno-bijeli” su tri dana pred gostovanje u Podgorici izgubili praktično dobijen meč protiv Olimpijakosa, čime su doveli u pitanje plasman u plej-in Evrolige. Junak je bio Zek Ledej, koji se vratio poslije pet propuštenih utakmica u prethodne dvije sedmice zbog smrti oca.

„Ledej je propustio pet utakmica, od toga tri u Evroligi, a vratio se i vidjelo se koliko je bitan za tim u svim segmentima igre. Može on i bolje, kao i svi igrači, samo je stvar koncentracije, da primaju informacije na pravi način. Mislim i da je Budućnost odigrala veoma dobru utakmicu, da je bilo pravo uživanje za sve koji vole košarku”.

Trijumf Partizanu su donijeli najbolji igrači - Ledej, Kevin Panter i Džejms Naneli, ali je devetostruki osvajač Evrolige najavio kaznu za pojedine njegove izabranike.

„Recept za pobjede je njih trojica budu kakvi smo navikli, ali i da ostali budu na potrebnom nivou. Protiv Olimpijakosa je učinak svih igrača sa klupe bio tri poena, jasno je da ne može da se igra sa pet igrača. Trebalo bi da shvate da košarka nije samo da daš koš, ima mnogo segmenata u kojima mogu da pomognu da ekipa izgleda dobro. Nekima sam za sjutra zakazao trening pravo sa aerodroma, da vidimo šta se dešava”.

Slike sa večerašnje utakmice trebalo bi da služe kao reper svima u regionu, kao dokaz da se i važni derbiji mogu odigrati bez incidenata.

„Utakmice Budućnosti i Partizana treću sezonu, otkako sam ja trener, uvijek su proticale u korektnoj atmosferi, i u našoj sali i ovdje. Nisam vidio nikakav problem, hvala svima iz Budućnosti na organizaciji i gostoprimstvu, ali i ljudima koji su bili u dvorani. Ovo je primjer koji bi svi trebalo da slijedimo. Uvijek ponavljam da sam za fer-plej, da se igrači prije svega i mi koji smo u sporednim ulogama osjećamo ugodno u svakoj dvorani”.

Ukoliko Crvena zvezda ne doživi senzacionalne poraze od SC Derbija sjutra u dvorani „Aleksandar Nikolić” i u nedjelju od Splita na Gripama, Partizan će u četvrtfinalu igrati sa sedmoplasiranom Igokeom. Biće apsolutni favorit, ali se Obradović ne opušta.

„Iskustvo u životu uči da bi trebalo da ideš korak po korak. Sjetite se prošle godine, u četvrtfinalu smo imali Studentski centar i kako je to izgledalo. Moramo da budemo oprezni, da poštujemo svakog protivnika. Imamo još dvije utakmice u Evroligi i šanse da uđemo u prvih 10, što zavisi malo i od nas, ali ne sve. Vidjećemo da li ćemo igrati nastavak, kakav god i koliki god da je, a onda da se okrenemo ABA ligi. Pokušavam igračima da objasnim, to sam radio i prošle godine, pogotovo poslije onakve serije protiv Reala - dolazi do ispražnjenosti, pada koncentracije, a svaki protivnik mora da se poštuje”, zaključio je Obradović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније