Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 06. 2013. 10:57 >> 11:09
2

NAKON OSVOJENE TITULE

Vujošević: Džaba vam novci moji sinovci

Crvena zvezda sinoć nije uspjela da promijeni nešto u srpskoj košarci. Partizan je u četvrtom meču finalne serije sinoć pobijedio Zvezdu 68:52 (15:11, 19:10, 16:12, 18:19) i tako osvojio 12. uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Trener Partizana Duško Vujošević bio je zadovoljan pristupom svojih igrača u četvrtoj utakmici, posebno načinom kako su se podigli nakon poraza u prošlom meču.

"Sve se promijenilo u četvroj utakmici. Oni su bili pod pritiskom, borili su se za majstoricu, što smo mi iskoristili. Jako sam zadovoljan i ponosan na ovu ekipu jer smo sve uradili uz veoma malu pomoć sponzora, protiv volje velike većine štampe i centara moći i u vrlo teškoj ekonomskoj situaciji. Što bi rekao jedan od mojih omiljenih muzičara Đorđe Balašević - 'Džaba vam novci moji sinovci'", kazao je Vujošević.


Za razliku od Vujoševića i predsjednika Zvezde Nebojše Čovića, trener "crveno-bijelih" Dejan Radonjić koncentrisao se na košarku i istakao da su povrede krive za poraz.

"Loše smo ušli u meč, bili smo previše nervozni, što je protivnik iskoristio. Naše povrede su se mnogo osjetile u igri. Imali smo velikih problema tokom ovog plej-ofa sa povredama. Tu mislim na Skota, Rakočevića i Savovića", rekao je Radonjić.

Crnogorski trener otkrio i planove za budućnost.

"Već sjutra krećemo za razgovorima i analizama. Nema tu mnogo filozofiranja. Igrači su tokom cijele sezone bili opterećeni, najviše u ovom zadnjem meču,  kao i na polufinalnoj utakmici Fajnal fora ABA lige u Laktašima, protiv Radničkog iz Kragujevca", zaključio je trener Zvezde.



Crvena zvezda ponovo je ostala bez titule koju čeka od već davne 1998. godine. Mlada ekipa Partizana nastavila je dominaciju "crno-bijelih".

Obje ekipe su dosta nervozno ušle u meč, tako da je prva četvrtina protekla uz dosta izgubljenih lopti i ličnih grešaka. Zvezda je loše šuterski otvorila meč, dok je Partizan igrao smirenije. U drugoj četvrtini Partizan je prelomio meč  kada je Bogdan Bogdanović sa osam vezanih poena pokrenuo seriju od 13:0. Do kraja meča samo su održavali rezultat, za 20. titulu u klupskoj istoriji.

Očekivalo se da Zvezda pritisne u drugom poluvremenu, ali od toga nije bilo ništa. Partizan je nastavio da igra rezonski i bez oscilacija i samo održavao prednost.

Pored očajnog šuta Crvene zvezde, treba istaći da je Partizan apsolutno dominirao u skoku (46-22 u njihovu korist).  

Najefikasniji akter meča bio je Bogdan Bogdanivić sa 17 poena, a pratili su ga Lovernj sa 15, uz 11 skokova, i Lučić sa 14. S druge stane, Nelson je ubacio 12 poena, Katić 11, a Rakočević 10.

Kaišem na Vujoševića

Ni posljednji meč finalne serije nije mogao da prođe bez incidenata. Po završetku prvog poluvremena "Delije" su počele sa uvredama i psovkama, na šta im je Duško Vujošević samo odmahnuo. Kada je krenuo ka tunelu pogodio ga je kaiš bačen iz publike. 

Vujošević je ipak ostao smiren i pribran, odnio je kaiš do zapisničkog stola kako bi prijavio šta se dogodilo. Nakon toga, do svlačionice su ga ispratili policajci.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније