Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

23. 12. 2017. 22:44 >> 23:00
6

REVANŠ S KAMATOM

Budućnost lako sa Igokeom

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Podgorici ekipu Igokee 81:59 (19:12, 25:17, 16:13 i 21:17), u utakmici 13. kola ABA lige.

Podgorički tim revanširao se rivalu za poraz u Laktašima 98:94 i upisao 11. pobjedu ove sezone.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Suad Šehović sa 18, Nemanja Godić dodao je 16, dok je Petar Popović meč završio sa 12 poena.

U ekipi Igokee najbolji je bio Malkolm Tošio Li sa 15, dok je poen manje ubacio Marko Ljubičić.

Budućnost u narednom kolu gostuje Ciboni, dok Igokea dočekuje Cedevitu.

Pobjedu je upisao i barski Mornar, koji je u Beogradu savladao ekipu Patizana 98:93.

“Čestitam Igokei, oni su nezgodan tim jer su izuzetno iskusni. Ako uđeš u njihov ritam i nadigravanje, to nije najbolja opcija. To smo izbjegli, u dobroj mjeri uspjeli da ostvarimo plan. Prvi put od 2. decembra imali smo tri treninga onako kako hoćemo da ih uradimo i to se vidjelo protiv Igokee. Vjerujem da će se to vidjeti i protiv Lietkabelisa i protiv Cibone u gostima", izjavio je trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić.

Igrač "plavih" Aleksa Ilić reako je da su odigrali dobru utakmicu, kako u odbrani tako i u napadu, što je posebno važno pred odlučujući meč u Eurokupu.

"Kontrolisali smo ritam tokom cijelih 40 minuta. Pobjeda je izuzetno bitna, nakon niza teških gostovanja. Pripremamo se za ključni meč evropske sezone sa Lietkabelisom i optimisti smo", rekao je on.

Trener Igokee Dragan Bajić kazao je da je Budućnost, nesporno, kvalitetniji tim

"Mi nijesmo dobro stajali na terenu, čitavih 40 minuta. Bilo je previše dekoncentracije, mnogo igrača bilo je u grču, promašili smo mnogo zicera i otvorenih šuteva. Budućnost Voli je kažnjavala naše propuste. Čeka nas opširna analiza nakon ovog poraza, na putu smo da ostvarimo osnovni cilj, a to je opstanak u ABA ligi", izjavio je Bajić nakon meča.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније