Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

20. 07. 2018. 19:27 >> 19:13
1

SKUPŠTINA KLUBOVA ODLUČILA

ABA liga kreće 29. septembra, "plavi" protiv Krke na startu

Skupština klubova košarkaške ABA lige donijela je danas odluku da nova sezona počne 29. septembra i traje do 22. aprila kada je krajnji rok za završetak finalne serije. Regularni dio takmičenja završiće se 17. marta, a plej-of počeće šest dana kasnije. Aktuelni šampion regionalnog takmičenja Budućnost odbranu trofeja počeće na domaćem terenu utakmicom protiv Krke, povratnika u ABA ligu.

Već u drugom kolu u "Moraču" stiže Crvena zvezda.

Mornar u prva dva kola gostuje, oba puta u Sloveniji, prvo Olimpiji, pa Krki. U trećoj rundi u Bar stiže Partizan.

ABA liga je takođe saopštila da će se ovogodišnji Super kup u svom drugom izdanju održati od 20. do 23. septembra u Laktašima, a učestvovaće sedam najboljih ekipa iz prethodne sezone, odnosno Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar i Olimpija, kao i domaćin Igokea.

Skupštini klubova u beogradskom hotelu Kraun plaza konstatovala je da je prethodna sezona "bila izuzetno uspješna i da predstavlja prekretnicu u razvoju regionalne košarke".

"Prva liga je po svim aspektima otišla korak naprijed, sto je uz premijerna izdanja Druge lige, juniorskih turnira i Super kupa, omogućilo stvaranje idealnog ambijenta za razvoj i promociju košarke. U prilog tome govori rast posjete u dvoranama na mečevima Prve liga za čak 24,5 odsto u odnosu na sezonu 2016/17, kao i znatno veću posjetu korisnika na oficijalnim sajtovima i svim društvenim mrežama ABA lige", navodi se u saopštenju.

Direktor Krešimir Novosel i sportski direktor Žarko Čabarkapa jednoglasno su dobili novi mandat, a u njihovom izvještajima za prethodnu sezonu ističe se da je ABA liga učvrstila poziciju osnovnog pokretača razvoja košarke u regionu.

Shodno osnivačkom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda, na Skupštini ABA lige izvršene su promjene u Predsjedništvu.

Predsjedavanje u sezoni 2018/19 preuzela je Igokea, odnosno njen generalni menadžer Igor Dodik, dok je pored Cibone i njenog generalnog menadžera Domagoja Čavlovića, mjesto potpredsjednika Predsjedništva ABA lige pripalo FMP-u i njenom predsjedniku Predragu Milojeviću.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније