Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

24. 04. 2019. 20:55   >>  20:53 9

PREDSJEDNIŠTVO KK CRVENA ZVEZDA

Nigdje nijesmo neprijateljski dočekani kao u PG, spasili smo ligu

Košarkaški klub Crvena zvezda sa žaljenjem je na današnjem predsjedništvu konstatovao da Budućnost pokušava da omalovaži "veliki uspjeh, impresivne pobjede i potpuno zasluženo osvojen trofej" u finalu ABA lige.

Kako se navodi, ocijenjeno je da je ostvaren veliki uspjeh i ispunjen prvi i osnovni takmičarski cilj za ovu sezonu, koji uz kontinuitet osvajanja trofeja, donosi i plasman u Evroligu, gdje je klubu "po svemu prikazanom i učinjenom i mjesto".

"Klub sa takvom istorijom i tradicijom nikada do sada bilo gdje, nije bio tako neprijateljski dočekan, kao što je delegacija Crvene zvezde dočekana u Podgorici pred treću i četvrtu utakmicu finala plej-ofa", piše u saopštenju Zvezde.

Crveno-bijeli navode da ih "neprijatno iznenađuje potpuna "amnezija uprave Budućnosti", pošto ocjenjuju da kroz saopštenja "pokušava da opravda neuspjeh i skine odgovornost sa sebe".

"Zaboravlja se šta se dešavalo na trećoj utakmici u kojoj je pukim slučajem i prisebnošću naših igrača, trenera i članova predsjedništva i Skupštine kluba, izbjegnut potpuni linč kompletne delegacije kluba uključujući i igrački pogon i stručni štab", dodaju crveno-bijeli.

Odlučujuća peta utakmica finalne ABA lige kasnila je skoro sat vremena pošto je nekolicina navijača Zvezde ušla na teren prilikom zagrijevanja igrača, zbog čega su košarkaši Budućnosti napustili parket. Incidenata je bilo i na prethodne četiri utakmice u Beogradu i Podgorici, a sličan događaj se dogodio u glavnom gradu Crne Gore prije trećeg meča.

"I pored brojnih poniženja kojima su bili izloženi, a koje su srpska i evropska javnost mogla da vidi kroz brojne slike i snimke, svi članovi delegacije KK Crvena zvezda prisebnim postupcima, to veče spasili su ABA ligu - ligu klubova totalnog poniženja i raspada, iako su postojali svi uslovi da se to veče završi finalna serija plej-ofa van terena", ocjenjuju u klubu s Malog Kalemegdana.

Kao i Podgoričani, Zvezda će se obratiti Evroligi s "obimnim materijalom i dokumentacijom".

"Zato sve pokušaje medijskih manipulacija koja stižu od strane čelnika Budućnosti smatramo krajnje zlonamjernim, i u svrhu pokrivanja rezultatskog neuspjeha. Crvena zvezda je u osam utakmica sa ekipom Budućnosti pobijedila čak šest puta uz koš razliku od 132 poena", navodi se u saopštenju.

Iz kluba navode da neće dozvoliti "nikakvu dalju vještačku polemiku oko nečega što je vrlo jasno".

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније