Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

28. 01. 2020. 09:11   >>  09:17

DABL DABL VUČEVIĆA

Kingsi za dva i po minuta nadoknadili 17 razlike

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević ostvario je dabl-dabl u porazu Orlanda od Majamija 113:92, u jutros odigranom meču NBA lige.

Vučević je za 32 minuta u igri ubacio 13 poena, a imao je i 12 skokova i četiri asistencije. 

Najefikasniji u pobjedi Majamija bio je Dankan Robinson sa 21, Den Adebajo ubacio je 20, a poen manje Džimi Batler. 

U ekipi Orlanda istakli su se i Aron Gordon sa 13 i Merkel Fulc sa 12 koševa.

Sakramento Kingsi ostvarili su preokret koji će se prepričavati.

Kingsi su pobijedili Minesota Timbervulvse na gostovanju rezultatom 133:129, poslije produžetka.

Sakramento je uspio da nadoknadi ukupno 27 razlike, to jest čak 17 poena zaostatka na dva i po minuta do kraja, dođe do dodatnih pet minuta, a onda i pobjedi.

Briljantnu partiju pružio je Nemanja Bjelica, koji je imao 20 poena (7/10), devet skokova, osam asistencija, dvije ukradene lopte i tri blokade.

Da bi nadoknadili pomenutu razliku, Kingsi su morali da krenu loše. Minesota je već tokom prve četvrtine došla do 16 poena prednosti, a razlika je ubrzo i uvećana.

Izabranici Luka Voltona na poluvreme su otišli sa -18, a ni u trećoj četvrtini nisu imali nikakav odgovor za raspoložene "vukove".

Minesota je tokom treće četvrtine imala i maksimalnih 27 poena prednosti, a bila je na +17 na dva i po minuta do kraja. Tada je uslijedio nestvaran preokret.

Kingsi su napravili ogromnu seriju, trojkom Hilda došli na -3 na 30 sekundi do kraja, a šut je zatim promašio Endrju Vigins.

Dieron Foks je fauliran na 4,7 sekundi do kraja. Pogodio je prvo bacanje, drugo namjerno promašio, a onda uhvatio ofanzivni skok i pogodio za izjednačenje. Šut za pobjedu je promašio Karl-Entoni Tauns.

Obje ekipe su dosta ofanzivno ušle u produžetak, gdje ih je sačekala nova drama.

U posljednji minut se ušlo neriješenim rezultatom, a Kingsi su prelomili boljim izvođenjem bacanja, te kompletirali potpuno nezamisliv preokret.

Badi Hild je bio nezaustavljiv sa klupe sa 42 poena (14/24). Foks je imao 22 poena, šest skokova i sedam asistencija, dok je doprinso dao i Bogdan Bogdanović sa 11 poena (4/11), i šest uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani Endrju Vigins je imao 36 poena, devet skokova i osam asistencija. Pratili su ga Robert Kavington sa 24 i Tauns sa 23 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније