Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 07. 2021. 09:28   >>  09:28

ADETOKUNBO KRUNISAO KARIJERU

"Mogao sam da odem u 'supertim', izabrao sam teži put"

Košarkaš Milvokija Janis Adetoknbo ocijenio je da je potrebno vjerovati u svoje snove, kao i da je za uspjeh neophodno mnogo rada, nakon što je prošle noći osvojio titulu prvaka NBA lige i nagradu za najkorisnijeg igrača finala.

"Vjerujte u svoje snove. Kako god da se osjećate, kada ste tužni, kada stvari ne izgledaju onako kako bi trebalo, to može promijeniti košarka, može promijeniti bilo šta. Samo vjerujte u sebe uz puno rada. Ne dozvolite da vam neko kaže da nešto ne možete da uradite", rekao je 26-godišnji grčki reprezentativac.

Milvoki je do titule prvaka NBA lige došao pobjedom nad Finiksom 105:98, u šestom meču finala.

Adetokunbo je titulu najkorisnijeg igrača u finalu dobio nakon što je na šest utakmica prosječno bilježio 35,2 poena, 13,2 skoka i pet asistencija po meču, uz procenat šuta od 61,8 odsto.

U posljednjoj utakmici upisao je rekordnih 50 poena, 14 skokova i pet blokada.

"Ljudi su mi govorili da ne znam da pogodim slobodna bacanja, a ja sam ih večeras pogađao", rekao je Adetokunbo.

Prije malo više od pola godine bila je neizvjesna sudbina Adetokumba u Milvokiju, ali je on ostao vjeran Baksima i produžio ugovor.

"Hvala Milvokiju što je vjerovao u mene. Mojim saigračima koji su igrači snažno svaku utakmicu. Želio sam da uradim ovo u ovom gradu, sa ovim momcima. Srećan sam što sam uspio u tome".

Poslije prošle sezone se spekulisalo da će otići u neki "veći" tim poput Lejkersa ili Voriorsa.

"Nijesam htio da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U 'mehuru' prošle godine nije bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je vjerovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspjeli. Mogao sam da odem u supertim, da odradim svoj dio i postanem šampion. Ali ja sam izabrao teži put".

Prethodno je Adetokunbo zbog povrede lijevog koljena propustio posljednja dva meča finala Istočne konferencije protiv Atlante, pa je bilo pitanje da li će uopšte igrati u finalnoj seriji.

"Ovo je inspirativno, njegov današnji nastup, cijela ova serija, sve u ovoj godini", rekao je centar Milvokija Bruk Lopes.

Grčki igrač je 2019. i 2020. godine proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, ove godine je bio i najkorisniji igrač u ol-star meču, dok je treći put izabran u najbolji tim lige.

Milvoki je prvu titulu u NBA ligi osvojio 1971. godine u vrijeme kada je za tim igrao slavni košarkaš Karim Abdul Džabar, a ovo je Baksima ukupno druga titula prvaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније